Контрабандни парфюми под шофьорска седалка откриха митничарите на Лесово

1489566985569 контрабандни парфюма от 43 различни търговски марки задържаха митническите служители на Митнически пункт Лесово. Парфюмите са открити в тайници и в багажни отделения  на влизащи в страната от Турция три микробуса при извършените митнически проверки през последните дни.

100 дамски и мъжки парфюма в опаковки по 50 мл с марка „Eyfel” са открити под шофьрската седалка на микробус  „Фолксваген Транспротер”, управляван от турски гражданин, след като шофьорът е заявил пред митническите служители, че не внася нищо за деклариране.

При проверка на  друг микробус с молдовска регистрация, превозващ пътници,  митническите служители откриват две чанти с недекларирани 328 парфюма от  27 световноизвестни марки. Още  141 недекларирани парфюми от 15 различни търговски марки в картонени кашони са открити в товарното помещение също на микробус с молдовска регистрация.

Проверките са извършени от дежурните митнически служители на пункта, съвместно със служители от митнически мобилни групи. Контрабандните парфюми са иззети. Срещу  нарушителите – един турски гражданин и двама молдовски граждани, са съставени актове по Закона за митниците.

Част от задържаните парфюми са с лого на световни търговски марки като „Lancome”, „Versace”, „ Dior”, „Gucci”, „Paco Rabbane”, „ Givenchy”  и др. В изпълнение на Регламент (ЕС) № 608/2013 и  Закона за марките и географските означения ще бъдат сезирани  официалните  правопритежатели на съответните  марки.

About the Author :

Leave a reply