Консултации по предизборни организационни въпроси в Болярово

IMGP0871Предстоящите избори за местни органи на властта са тема, която пряко вълнува хората – те ще изберат институции и личности, които трябва ежедневно да решават проблемите на тяхното битие по места, да мислят перспективно и мъдро.

На 16 август 2019 г. в община Болярово се състояха първите консултации между представителите на съответните политически сили: БСП, ГЕРБ, ДПС, ПП „Воля“, Обединени патриоти, Демократична България. Консултациите протекоха в делова и ведра атмосфера. Чрез разговори, базирани на междупартийна толерантност, бе уточнен съставът на Общинската избирателна комисия. Не възникнаха излишни спорове по отношение на броя на представителите в нейния състав и длъжностите които биха заели (председател, двама заместник-председатели, секретар и членове).

В качеството си на домакини присъстваха общинският кмет Христо Христов, Мария Чанева – секретар на община Болярово и Димитринка Георгиева (специалист ГРАО). В своето встъпление г-н Христов припомни основните изисквания, поставени от ЦИК във връзка с изборите за местна власт на 27 октомври 2019 г. Той акцентува върху новото условие – всички в състава на ОИК да бъдат с висше образование, което безусловно да се спазва.

След това участниците в консултациите се споразумяха Общинската избирателна комисия да бъде оглавявана от представител на ГЕРБ, със секретар от БСП, двамата заместник-председатели – от ОП и ДПС и членовете  от всички представени политически партии и коалиции: БСП, ГЕРБ, ОП, ПП „Воля“ и ДБ.

Участниците в консултациите съгласно регламента се легитимираха и всеки представи свое пълномощно пред секретаря на община Болярово М. Чанева преди началото на тези важни разговори по редица организационни въпроси. Разбира се, предстоят и други консултации – за съставите на СИК по населени места на територията на общината ни. Уточнения, които също ще бъдат постигнати своевременно.

IMGP0872 IMGP0873 IMGP0874 IMGP0875 IMGP0876 IMGP0877 IMGP0878

Бинка Величкова

About the Author :

Leave a reply