Консултации за разпределянето на местата в секционните избирателни комисии в община Болярово

IMG_3962На 17 септември 2019 година кметът на Община Болярово Христо Христов проведе консултации за разпределянето на местата в секционните избирателни комисии в община Болярово. На консултациите присъстваха секретарят на общината Мария Чанева, служител ГРАО Димитрина Георгиева и представители на всички парламентарно представени сили.

Бяха разпределени всички 118 членове на секционни комисии, които ще бъдат назначени за предстоящите избори на 27 октомври. Най-много – 9, ще бъдат единствено във втора секция в град Болярово, където броят на избирателите е 668. В другата секция в Болярово, както и в селата Голямо Крушево, Стефан Караджово, Попово, Мамарчево, Шарково и Воден, ще са по 7 членове, в останалите 12 секции комисиите ще бъдат формирани от 5 души. Ще има и една ПСИК с петима членове.

Според решението на Общинската избирателна комисия най-голяма е квотата на ГЕРБ за секционните комисии – 30 души, 27 са местата за социалистите. „Обединени патриоти“, ДПС И „Воля“ получават по 20 места, едно се полага на „Демократична България“.

IMG_3959 IMG_3961 IMG_3962 IMG_3963

След като бяха разпределени членовете от дадената квота и постигната договорка къде какъв пост да заемат представителите на дадената партия, бе решено до 20 септември, представителите на политическите сили да подадат в община Болярово поименно членовете на СИК.

About the Author :

Leave a reply