Конкурси за рисунка и литературно произведение по повод 140 г. от освобождението на Ямбол

muzeiКонкурси за рисунка и за есе или малък разказ  по повод 140 години от освобождението на Ямбол обявява Регионален исторически музей-Ямбол със съдействието на общината, съобщават от музея.

Конкурсът за детска рисунка е на тема „Нашето знаме, гордост и чест“ и е за ученици от първи до четвърти клас. Свързан е с Браилското знаме, дело на ямболския преселник Иван Параскевов и неговата 14-годишна дъщеря Стилияна, първообраз на българското. Размерът на рисунките трябва да е 30/20 см.

Конкурсът за написване на есе или кратък разказ на тема ” За смелостта, честта и героизма” и е насочен към ученици от 5 до 12 клас. Призивът на организаторите към младите автори е да се обърнат към събитията, личностите и участието им в Освободителната война  през 1877-1878г. Следвайки историческия период те би трябвало да покажат лична позиция и оценка на епохата на национално-освободителните борби на българския народ. Литературните произведения не трябва да са по-дълги от 2 страници, формат А4. Участниците трябва да представят творбите си в 3 екземпляра, като всяка от тях трябва да се придружава от име на автора, училище, телефон за връзка.

Крайният срок за изпращане на рисунките и литературните произведения е 20 февруари. Резултатите от конкурса ще бъдат обявени на сайта на музея, а награждаването на победителите ще е на 27 февруари. Заявено е, че има осигурен награден фонд.

 

About the Author :