Компанията за купуване и наемане на земя Агрион с офис в Ямбол

snimka_nedelnik1Компанията за професионално управление на земеделски активи Агрион откри офис в Ямбол на специално събитие във вторник. В него участваха представители на местната власт, на администрацията, арендатори и бизнесмени от земеделския бранш. Гостите имаха възможност да подредят карта-пъзел на страната, разделена на 21 парчета – колкото са офисите на Агрион у нас. Фирмата се занимава с купуването и наемането на земя, прави замени и дава безплатни консултации кой е най-добрият вариант нивите да ни донесат печалба.  Експертите ще съдействат за набавяне на всички необходими документи  за покупко-продажбата, за справки и оценки и безплатно ще дават съвети при юридически и търговски казуси, обещаха от компанията.

snimka_nedelnik2„Смятаме, че въпреки динамичното развитие на пазара на земи и на земеделието като цяло в последните години, собствениците на поземлени активи все още нямат достатъчно информация как се сформира цената, какви са пазарните тенденции, кои са спецификите в региона, в който се намира техния парцел и т.н. Затова в офиса на Агрион може да получите аргументирано предложение за покупка, ще ви съдействаме за всички необходими справки и оценки и ще разгледаме всеки имот, независимо от големината и местоположението му”, разказаха от Агрион. Като основни трудности пред земеделието те посочиха силната раздробеност на земята и липсата на изградена модерна напоителна инфраструктура. Според експертите сега е моментът за трезва и обективна оценка на поземлените активи и затова те говорят на разбираем език.

Основна цел на компанията е да работи за развитието на модерно и ефективно земеделие с висока добавена, в което колко се може повече от българската земя се обработва, а хората са получили желания финансов резултат. На практика това е първата фирма за управление на земеделски активи, която влиза на пазара с изцяло изградена професионална търговска структура от офиси – общо 21 в ключови градове в цялата страна.

About the Author :