Комисар Йордан Събев – сред десетте наградени кръводарители от БЧК

DSC_2574На 14 юни по повод Световния ден на доброволния и безвъзмезден кръводарител,  Българският Червен кръст и Националният център по трансфузионна хематология връчиха почетни плакети на дългогодишни доброволни и безвъзмездни кръводарители. Те са номинирани от комисия, в която участват представители на двете институции, въз основа на изпратени предложения от цялата страна.За принос в доброволното и безвъзмездно кръводаряване бяха  наградени и Софийска Света Митрополия и Професионална гимназия по туризъм „Алеко Константинов“ в град Банкя.

DSC_2630Почетен плакет днес бе връчен и на комисар Йордан Събев – директор на РД „Пожарна безопасност и защита на населението” – Ямбол. Той е един от десетимата одобрени за награждаване през 2016 година за личен принос в областта на безвъзмездното кръводаряване, не само като дарител, но и като личност, която активно работи и помага на БЧК-Ямбол за популяризирането на безвъзмездното кръводаряване като висш хуманен дарителски жест.

DSC_2633Награждаването се състоя в зала „София” на НС на БЧК – град София по време на 56-ата Национална конференция на системата по трансфузионната хематология в България.

 

About the Author :