„Колизията” с градския транспорт или обяснението на кмета за автобусния хаос

chelen„За голямо мое съжаление се получи колизия точно в началото на 2017 г., за което и аз самият дължа извинение на гражданите на Ямбол”, обясни на общественото обсъждане на бюждет 2017 кмета на Ямбол Георги Славов, попитан от гражданин какво мисли да прави с този градски транспорт, който за нищо не струва, защото по един час се чака автобус по спирките в кучешкия студ. Кметът каза още: „Смени се фирмата, която изпълнява услугата за тези линии, които бяха проблемни, защото предната фирма (б. р. „Диана бус”) беше изключително некоректна спрямо общината и гражданите. Тя дължи десетки хиляди левове като неустойка за неизпълнени курсове или за лошо обслужване, които ние търсим и чрез частен съдебен изпълнител.  Трябваше да спазим процедурата и да изчакаме в края на годината и заповедта на областния управител, защото такъв е механизмът, за да се сключи договор с друга фирма. За съжаление процедурата за избор на превозвач на тези линии не е завършила, тъй като единият от участниците обжалва и в момента делото е във Върховен административен съд. В това време ние предприемаме едни полувинчати мерки, защото утре не е ясно точно кой ще изпълнява услугата. В последния момент се смении фирмата, която сега временно ще изпълнява услугата по този пакет, заради което трябваше за сравнително кратко време да пренасочи съответните автобуси в общината. В първите две седмици броят автобуси не съответстваше на необходимия нормално да се обслужва този пакет от линии”.

Според думите на кмета едва ли не общината щяла да си влезе в нормалните контролни функции – да следи изпълнението на курсовете с GPS и онлайн., едва когато мине обжалването, т. е. след няколко месеца.

Вие ползвате ли градски транспорт, качили ли сте се да видите автобусите как превозват гражданите, знаете ли колко са стари, студени и раздрънкани, питаха недоволни пътници кмета, а той изрази надежда, че в края на януари и след това затрудненията на новата фирма да бъдат преодоляни.

 

About the Author :

Leave a reply