Колективът на ОУ “Хр. Смирненски”: Духът на Георги Кънев ще остане в многолетните традиции на училището

Колективът на ОУ “Христо Смирненски“ гр. Ямбол с прискърбие посрещна вестта, че на 10 септември 2020 г. е приключил житейския си път господин Георги Кънев – дългогодишен директор на учебното заведение.

Георги Кънев е роден на 14.02.1928 г. Средно образование завършва в гр. Ямбол.

През 1950 г. завършва Института за прогимназиални учители в гр. Бургас.

Работи две години като пограничен учител, а след отбиването на военната си служба, от началото на 1954 г. е в гр. Ямбол, където работи като учител и зам.-директор в училищата: „Професор Нойков“, I- во ССУ“Васил Карагьозов“ и „Климент Охридски“.

От 1963 г. до 1988 г. – цели 25 години – е директор на ОУ “Христо Смирненски“ гр. Ямбол, където и се пенсионира.

Господин Кънев има редица публикации в местния печат и в републиканския печат, главно по педагогически проблеми.

Носител е на I професионално – квалификационна степен. Награждаван е многократно с държавни отличия, включително с орден“Кирил и Методий“ I степен.

Целият си професионален път изминава като педагог и ръководител, непрекъснато израстващ в своето кариерно развитие.

Полага основите на училище „Христо Смирненски“ с колектив от млади ентусиасти. По негово време училищният живот е изпълнен с успехи, със сбирки и тържества по различни поводи.

През 1988 г., в която училището чества своя 25-годишен юбилей, е открит и паметникът на патрона на училището – Христо Смирненски.

Под вещото ръководство на господин Кънев училището просперира. Негови възпитаници са известни учители, лекари, инженери, народни представители.

Нашето училище се гордее със своя бивш директор Георги Кънев – прекрасен човек, изключителен педагог и умел ръководител, отдал целия си живот за обучението и възпитанието на младото поколение, за развитието на педагогическата общност в града.

Частица от неговия дух ще остане в многолетните традиции на Основно училище „Христо Смирненски“ гр. Ямбол.

ПОКЛОН!

About the Author :

Leave a reply