Коледно настроение в социалните заведения на община Болярово

IMGP7679В навечерието на най-светлият християнски празник Коледа и на прага на идващата 2016 година, общинският кмет Христо Христов за поредна година посети всички социални заведения на територията на общината. Заедно с придружаващият го общински съветник Янко Анев, общинският кмет занесе празнична почерпка на всички потребители на тези заведения и с радост се включи в техните коледни тържества, поднасяйки им своите благопожелания и споделяйки за пореден път съкровени мигове с тях.

IMGP7696Потребителите и персоналът на Дома за стари хора в село Воден, начело с лъчезарната управителка Златка Янева посрещнаха скъпите гости с трогателен поздрав. Те споделиха своите мисли и чувства, благодариха горещо за всичко, което кметът прави, за да изживеят те достойно страните си.

Христо Христов също им благодари за гласуваното единодушно доверие от всички тях, той отново да бъде общински ръководител. Пожела им светли празници и много новогодишно настроение.

IMGP7699А за горещата благодарност, отправена му по повод поредната приятна изненада, той сподели,че не само през тази година, а и през останалите, в този мандат, на всички социални заведения в общината, дървата ще бъдат дарени от общинското ръководство. Това означава, че в таксите на потребителите няма да се включва отопление и ще им остават повече лични средства. Христо Христов заяви, че поради това че общината има гори, не е толкова трудно да се отделят определени кубици за толкова благородна кауза.

IMGP7709Пореден жест към всички тях, доказвайки че социалната политика е водещ приоритет на общината и това ще продължи и през този мандат.

Янко Анев, освен като общински съветник, е отлично познат на всички домуващи като лекар и бе посрещнат особено сърдечно. Той сподели радостта си от тяхната благодарност и ги увери,че ще продължава да работи за тяхно добро.

IMGP7716Управителката Златка Янева и кметът на селото Елена Анева също изразиха благодарността си към Христо Христов и Янко Анев и пожелаха здраве и спокойни старини на потребителите.

Не по-малко трогателно бе и посещението в последното социално заведение на територията на общината – Двата центъра за настаняване от семеен тип (за лица с физически увреждания и лица с деменция) в село Мамарчево. Тези две услуги бяха разкрити през октомври и тепърва предстои да се запълни капацитетът. Благодарение на упоритостта и усилената работа на общинското ръководство, най-вече на кметът на общината Христо Христов и заместник-кметът Нина Терзиева, тези две услуги вече са факт. Отличната база и доброто поддържане, отношението и срещаното разбиране ясно личат сред всички потребители и служители.

IMGP7728Младата управителка Миряна Иванова изказа горещата си благодарност към гостите, към колектива и потребителите и пожела на всички весели празници. Радостни бяха срещите на настоящи потребители и дългогодишни познати на общинския кмет, както и пациенти на общинския съветник Янко Анев. В техните думи на благодарност и коренната им промяна като потребители на тези услуги, ясно личеше цялата хуманност в делата на общинските ръководители и колко малко наистина е нужно, за да бъдат щастливи и доволни хората, изживявайки достойно старините си.

IMGP7729Макар и съвсем ново, това заведение ясно дава заявка, че има успешен старт и отлично се адаптира към ролята си, заяви с радост Христо Христов. Янка Анев допълни приятното впечатление, което създава като цяло сградата и обстановката и подчерта,че личи, че водещото тук е грижата за хората. Мисия, на която се радва,че не само той се е посветил, а и всички от персонала тук.

Следващото посетено заведение бе Защитеното жилище за възрастни с физически увреждания в град Болярово. Там отново витаеше празничната обстановка и коледния дух на предстоящите празници. Гостите бяха приветствани и поздравени със стихове е весели пожелания. Христо Христов и Янко Анев бяха трогнати от милите пожелания и горещата благодарност и от своя страна изразиха радостта си да са сред дългогодишни познати и да виждат колко положителни са промените за тях, ставайки потребители на това жилище и колко задружно и щастливо живеят.

Управителката Марина Танева също благодари на кмета и общинския съветник, че не ги забравят и винаги правят всичко възможно потребителите и персоналът да се чувстват добре и да живеят в разбирателство и хармония.

Много емоционална бе и последната празнична среща – с момичетата от Защитеното жилище към ДВХУИ – с. Малко Шарково. Те пяха и рецитираха на гостите. Подариха им коледни картички, изработени от тях и не скриха радостта си от подаръците, които получиха. Споделиха емоциите си от участието в коледния празник в Дома за възрастни хора с умствена изостаналост в село Малко Шарково. Разказаха за своето участие и за новите песни и танци, които са научили и благодариха за пореден път на гостите за доброто отношение и постоянно получаваните подаръци.

В навечерието на най-светлите празници, тези посещения заредиха с положителна енергия и общинския кмет и общинския съветник, и потребителите и служителите в тези социални заведения. Защото отношението към тези хора и хуманните действия са мисия на всеки християнин. Но малко са тези, които срещат толкова топла човешка благодарност и за които сълзите от радост в очите на възрастните хора и тези в неравностойно положение, са единствената награда за многото труд и усилия, за да са всички щастливи.

А определено ръководство на община Болярово доказва постоянно, че водещия приоритет е грижата за хората – не само по празници, а ежедневно и денонощно. И чувството за изпълнен дълг е тяхната награда.

About the Author :