Коледни празници в „Зора”

P1360644Коледна изложба на малките художници от Ателието по рисуване с ръководител Цветан Казанджиев по традиция беше открита на 16 декември в НЧ “Зора-1945”. В Арт салона на читалището са експонирани техните рисунки и картички по темата, будещи много усмивки и добро настроение.

След това започна празникът „Феерия от сняг и лед”, предназначен за всички деца, участващи във формациите на читалището. За целта екипът на „Зора” бе украсил залата и я бе превърнал във вълшебно, снежно-ледено царство. В началото за доброто настроение на момичетата и момчетата се погрижи Кака Ели, в ролята на Снежанка. Участваха в игри за знаещи, за добре танцуващи и пеещи. Четирите отбора се представиха подобаващо и след оспорваните 3 кръга завършиха с равен резултат. Последваха поздрави за всички присъстващи от децата от Театрална къща „Зора”, от Школата за народно пеене „Зорица”, от Школата по поп пеене, от Детски танцов състав „Ямболчета”. И на този Коледен празник имаше вкусна почерпка, изненади и късметчета.

Екипът на „Зора” пожела на всички благословена Коледа, много здраве и добър късмет!

Събитията на читалището, посветени на Коледа ще продължат и на 21 декември. Най-напред в 9.30 часа при приятелите ни от Дом стари хора, за които е подготвен празничен концерт с изпълнения на участници в читалищните формации и детската коледарска група. Следва участие в залата на община Ямбол в Празник на детските коледарски групи в 11 часа. А по-късно – в 14.30 часа при нашите приятели от Пенсионерски клуб „Христо Ботев” детската коледарска група ще пресъздаде обичая к коледуване.

P1360735 P1360614

 

 

About the Author :