„Коледни настроения”: Фотоконкурс със специални награди обяви ПГТ „Алеко Константинов“ – Ямбол

Ямбол, 13.12.2022 г.

Фотоконкурс на тема „Коледни настроения” обявява от тази седмица Професионална гимназия по туризъм „Алеко Константинов“ – Ямбол. В него могат да участват деца от града и областта, разделени на две възрастови групи – ученици до 7 клас и ученици от 8 до 12 клас включително. Наградите за най-добрите снимки са съответно таблет и 4 в 1 комплект клавиатура, мишка, пад и слушалки.

Снимките трябва да бъдат изпратени между 15 декември 2022 и 14 януари 2023 по електронна поща на училището – [email protected] Те ще бъдат побликувани на фейсбук страницата на гимназията за оценка от фейсбук потребителите. Всяка снимка трябва да бъде придружена от следната информация: Име, фамилия, клас и училище, наименование на снимката. Снимките трябва да бъдат във формат .jpeg, заснети с телефон или фотоапарат. Използването на приложения с готови филтри не се препоръчва. Може обаче да се прави обработка на яркост, контраст, наситеност и осветеност, но балансирано и с цел да подобри въздействието на фотографията, а не да бъде самоцел.

Класирането ще се извърши на два етапа – по брой на харесванията на публикацията във ФБ страницата на гимназията, след което първите 30 ще бъдат оценени от компетентно жури, в което има професионални фотографи, специалисти в хуманитарната сфера и изкуството.

Целта на конкурса е да стимулира творческите заложби на учениците, които да покажат как виждат празничните дни през фотообектива. Освен хубави спомени, запечатвайки емоции, места, портрети, децата да пресъздадат празничната атмосфера в Ямбол и областта. Фотографията е една от професиите в ПГТ „Алеко Константинов“ – Ямбол, по които училището подготвя млади специалисти. Към гимназията функционира и клуб по фотография.

Предизвикателството е отправено, а оттук-нататък думата имат всички ентусиасти със своите телефони и фотоапарати.

About the Author :