Коледният базар на община Ямбол ще се проведе от 3 декември, освен ако няма усложняване на епидемиологичната обстановка в страната

 

Ямбол, 26.11.2021 г.

Тази година Община Ямбол и Фондация „Сити парк фест“ обединяват усилия за организирането на Коледен базар в централната част на града. Събитието ще се проведе от 3 декември 2021 до 2 януари 2022 година, ако не се усложни епидемиологичната обстановка. Община Ямбол одобри провеждането на това мероприятие, за да има празнично настроение и по-добра атмосфера в града.

Припомняме, че екипът на „Коледен Базар Ямбол” е подготвил много изненади. Сред тях са тематична украса и празнични декорации на територията на базара, специален макет на Рождество Христово, коледни къщички, предлагащи различни продукти, сгряващи напитки, вкусни лакомства и ръчно изработени сувенири и подаръчета, както и открита сцена с развлекателна програма. Радостта от празничните дни няма да подмине и най-малките посетители на базара – за тях са предвидени въртележки, игри с награди и специална работилничка с поща на Дядо Коледа, където всеки ще може да се снима и да изпрати своето писмо с желания до Добрия старец.

За да се случи всичко това, Община Ямбол предоставя място в обхват от бишето заведение в кино „Вапцаров“ до сградата на КИЦ „Безистен“.

След приключване на празничните мероприятия  съорганизаторите от Фондация „Сити парк фест“ ще изградят за тяхна сметка детска площадка на стойност 20 000 лева по проект, одобрен от Община Ямбол, на посочено място в града.

Във връзка със запитвания за приходите, които Община Ямбол е реализирала по време на Коледния базар в предходните години, публикуваме справка за сумите, които са постъпили от събрани от търговците такси:

  • през 2017 година: 2167 лева;
  • през 2018 година: 921 лева;
  • през 2019 година: 9948 лева /рязък скок спрямо предходните години/.

Коледен базар през 2020 година не беше организиран поради извънредна епидемиологична обстановка и наложените ограничения в страната.

About the Author :

Leave a reply