Коледните дейности и празници на ОУ „Стефан Караджа”

94_nПрез месец декември в ОУ „Стефан Караджа” продължи работата по проект „Заедно да учим и творим”. Дейностите на клубовете и ателиетата бяха свързани с предстоящите Коледни и Новогодишни празници. Учениците от клубовете „Сръчни ръчички” ,„Детска творилница” и „Приложни изкуства” изработиха много хубави празнични картички, новогодишна украса и сурвачки. С част от тях участвахме в коледен конкурс, изложба и благотворителен базар организиран от Общински детски комплекс – гр. Ямбол.

На 22 декември в училището се проведе празник по случай Коледа. Дейно участие взеха ученици от арт ателие „Кой съм аз” и две коледарски групи, участващи в клуб „Родолюбие” и клуб „Пъстро колело”. Изпяха се много коледни песни, представени бяха сценки и рецитал посветен на Бъдни вечер. Настроението се повдигна с пристигането на Дядо Коледа и новогодишната томбола.

22_oНа тържеството присъстваха голяма част от родителите, които бяха възхитени от талантливите им изпълнения. Всяко от децата получи торбичка с лакомства.

Празникът продължи и на следващия ден в читалище „Възраждане”  в град Болярово. Там взеха участие учениците от клуб „Родолюбие” и „Пъстро колело” с представяне на  коледарски групи и коледни песни.

Учениците вече с нетърпение очакват следващата изява по проекта, която е непосредствено след ваканцията. На 13 януари предстои отбелязване на ромската нова година.

61_o 542_o 598_o 600_o 746_o 774_o 832_n 937_o 2244

 

About the Author :

Leave a reply