Коледна кампания Кутии на приятелството „За повече усмивки!”

кмПо повод отбелязването на Коледните празници Български младежки Червен кръст – Ямбол и НУ „Св. Св. Кирил и Методий” гр. Ямбол организираха Коледна кампания “Кутии на приятелството” с мото За повече усмивки!” в НУ „Св. Св. Кирил и Методий” гр. Ямбол. Основна цел на кампанията е стимулирането на детската благотворителност, формирането и развиването на нагласи сред младите хора за благотворителност. Кампанията “За повече усмивки!” подготвя и мотивира учениците за благотворителни действия, насочени към деца останали в болничните заведения по време на празниците, деца на самотни родители, деца от многодетни семейства и социално уязвими деца. Тя създава условия за изграждане на приятелски взаимоотношения, които спомагат за по-добрата социализация на децата, приобщава децата към хуманитарните ценности и принципи БЧК. Основен елемент в кампанията е децата, заедно със своите семейства да приготвят подарък в кутия, придружен с послание към друго дете. В кутията може да се постави играчка, тоалетни принадлежности, книжка или ученически пособия. Участието в кампанията е доброволно, всеки ученик има право да вземе решение дали да се включи в нея.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAКоледната кампания “Кутии на приятелството” се организира за пета година от доброволците на БМЧК – Ямбол и за наша радост е изключително успешна, за което изказваме благодарности към училищното ръководство на НУ „Св. Св. Кирил и Методий” гр. Ямбол, всички деца, които се включиха в кампанията и техните родители.

Събраните подаръци в кампанията са 47  кутии, които бяха разпределени в социални заведения преди празниците с активното участие на доброволците на БМЧК, както следва:

– МБАЛ „Св. Пантелеймон” – гр. Ямбол – 13 кутии;

– ЦНСТ за деца и младежи с увреждания – гр. Ямбол – 34 кутии.

Благодарни сме, че много деца подкрепиха тази хуманна инициатива и ни накараха да повярваме, че наистина по Коледа стават чудеса и всички заедно можем да направим повече деца щастливи, за да има повече усмивки!

Гергана Георгиева

 

About the Author :

Leave a reply