Козарево празнува храмов празник за трети път

DSC01218На 27 август, за трета поредна година, тържествено бе отбелязан храмовият празник на село Козарево.

Участие в празника взеха кметове на населени места от общината, общински съветници, представители на общинската администрация, приятели от певческата и танцова група от с. Окоп, гости от Ямбол, Котел и чужбина, строителната бригада на Божидар Великов, изграждаща новостроящия се храм и разбира се жители на селото.

Пред строящия се храм “Св. Успение Богородично” архимандрит Димитрий отслужи празничен водосвет.

DSC01222При толкова положителна енергия и в присъствието на толкова добри хора няма как да не се сбъдне тази толкова чакана и съкровена мечта на козаревци – да имат свой божи дом.

Празникът продължи с прекрасното изпълнение на Стоянка Чирпанлиева и оркестър „Преслав“.

В тържествения ден бе направено още едно добро дело – постави се кутия за набиране на средства за лечението един млад човек – Иван Стоилов, който спешно се нуждае от бъбречна трансплантация. Сумата за операцията е непосилна за неговите родители. Мисията за набиране на средства ще продължи и занапред за да помогнем и върнем надеждата за живот на този млад човек, защото преди всичко, трябва да останем хора и да не забравяме онези важни думи на които ни учиха някога – милосърдие, човечност, толерантност, подкрепа!

6 DSC01228 DSC01225 DSC01224

 

Теодора Тачева

Кмет на с. Козарево, община „Тунджа“

About the Author :