Когато чалгата стане химн…

Borko_poslБорислав Ненов

Изумително е колко трудни мисловни процеси вървят понякога в България. От години, не от месеци, или от лани, бе ясно, че икономиката ни я няма никаква, че тя е по-скоро едно пожелание. Е, не Коледно, но горе-долу нещо от този сорт, защото само с банки и дюкяни няма кой народ да прокопса.
Особено с банки, които не дават атрактивни кредити за производствени фирми, а за потребителски заеми и за какво ли още не, ала не и да отвори някой фабрика или да се разгърне в друг сектор на икономиката. Така че доста отдавна България се крепи на бозката на европарите и на пращаните от нашите сънародници зад граница евра.
Проста сметка, ама не им изнася на елитните политици ,то пък един елит, да ти падне капата, но с Бойко Борисов начело, това е дереджето – равняваме се по войводата. Не че бе по-добре при премиер-министъра Сергей Станишев, и при него пак се опирахме само на парите от Брюксел.
Тези пари може и да не миришат, ала скоро ще свършат. Тогава тук ще почне действително да вони на леш. Защото само с контрабанда няма да стигнем по-далеч от кривата круша.
Или от поредните показни разстрели – чалгата вече е химнът ни…

About the Author :