Коалиция „Народен съюз за Тунджа” се разцепи на първото заседание, Георги Ив. Георгиев стана новият председател на Общински съвет

???????????????????????????????Неочаквани страсти и обрати успяха да помрачат тържествеността на първата сесия в община „Тунджа” сякаш, за да дадат и видим белег каква е била кампанията на тези избори, за която всички участници се оплакваха, че е мръсна, изпъстрена с лъжи, манипулации и силови методи на убеждаване.

Политическите сили в 21-членния Съвет, в който никой няма мнозинство,  са разпределени – 9 за коалиция „БСП – ЗС „Ал. Стамболийски”, 8 за ГЕРБ, 3 за коалиция „Народен съюз за Тунджа” и 1 за АБВ.

Още при гласуване на комисията за избор на председател на Общинския съвет стана ясно, че ГЕРБ са успели да „обработят” предворително останалите сили в Общинския съвет, за да не гласуват за предложенията на БСП и се стигна до там, че комисията от 5 човека, остана с 4 и се наложи едно от имената да се прегласува, за да се попълни бройката.

???????????????????????????????След поисканата почивка стана ясно, че и двете предложения за председател на Общинския съвет са от коалиция „Народен съюз за Тунджа” – ГЕРБ залага на Георги Иванов Георгиев, а „БСП – ЗС „Ал. Стамболийски” – на Петър Личев.

Тайното гласуване изненадващо беше 11 за Георги Иванов и 10 за Петър Личев, което означава, че ако съветниците на БСП и ЗС „Ал. Стамболийски” са били единни в избора си, или Петър Личев не е гласувал за себе си, или съветникът на АБВ е предпочел другия кандидат.

Така избран беше ветеринарният лекар Георги Иванов Георгиев, който в името на властта прекалено бързо забрави за коалицията, направила го общински съветник.

Накрая стана ясно, че макар и всички да се заклеха да работят за благото на хората в общината и да защитават техните интереси, преди всичко повечето защитават личните си интереси и партийни поръчения, така че се очертава трудна работа в този общински съвет.

About the Author :