Коалиция „БСП-ЗС „Александър Стамболийски“ откри своята предизборна кампания

P1200757

Предизборната си кампания откри в неделя вечер Коалиция „БСП-ЗС „Александър Стамболийски“. Стартът бе даден на площада в село Веселиново. На събитието присъстваха народните представители Атанас Мерджанов и Кирчо Карагьозов, кандидатът за кмет на Община „Тунджа“ и водач на листата Георги Стоянов Георгиев, председателят на общински съвет на БСП „Тунджа“ и кандидат за общински съветник Нели Славова, представители на коалиционния партньор Земеделски съюз „Александър Стамболийски“, кандидатите за общински съветници и кметове на кметства.
Официалните лица посетиха и местния храм, поднесоха цветя пред паметника на загиналите във войните веселиновци, както и пред паметника на радетеля за социална и лява политика за България Стоян Сюлемезов на площада в тунджанското село.

 

SAM_5088

От сцената кандидатът за кмет на община „Тунджа” и водач в листата за общински съветници от Коалиция „БСП-ЗС

„Александър Стамболийски“ Георги Георгиев приветства кандидатите и гостите на срещата. Тай сподели, че победата трябва да бъде търсена в името на всички жители на община „Тунджа”. Като напрегнат и труден, но и като най-градивния в 28-годишната история на общината бе определен от Георги Георгиев изминалият мандат. Водачът на листата открои финансовата стабилност на община „Тунджа” и възможността за решаване на най-важните въпроси, както и успешното външно финансиране от Европейския съюз от порядъка на над 30 млн. лв. „В резултат на работата по повече от 38 проекта с външно финансиране бяха усвоени и вложени в инвестиции над 30 млн. лв. и всичко това промени изключително облика на нашата община, защото нямаме днес населено място, в което да няма европейски инвестиции или да не са вложени в разрешаване на проблеми значителни собствени средства”, допълни Георги Георгиев. 

SAM_5069Той определи като изключително активна и насочена към всички, които имат нужда от подкрепа, общинската социална политика. Сред основните приоритети водачът на листата определи грижата за децата на община „Тунджа”, подкрепата за възрастните и хората в неравностойно положение, грижата за по-доброто здраве на хората в общината, развитие на техническата и социална инфраструктура, подкрепа за бизнеса, по-широка достъпност до общинските услуги и по-висока сигурност за здравето, живота и имуществото на всеки тунджанец. „Както досега не сме ви подвеждали, не сме ви излъгали, не сме крали, така ще продължим със целия си ум и сърце и с професионалните качества, които имаме, да правим всичко за хората от община „Тунджа”, увери жителите на общината Георги Георгиев.
От името на домакините обръщение отправи кандидатът за кмет на село Веселиново Татяна Стоева. Тя благодари на Георги Георгиев за добрата екипна работа с общината досега и изрази увереност за продължаването й.
P1200859Кандидатът за общински съветник Нели Славова очерта успешните моменти от работата на екипа на Георги Георгиев и представи кандидатите от листата за общински съветници в „Тунджа” от Коалиция „БСП-ЗС „Александър Стамболийски“ – доказали се специалисти в различни области, сред които достойно място бе отредено на младите хора.
Кандидатът за общински съветник Владимир Стоев от Веселиново отправи приветствие от името на младите хора в общината, като заяви, че в работата си ще настоява за максимална прозрачност, принципност и справедливост.
От името на коалиционните партньори на БСП – „Тунджа” говори председателят на Областния съвет на ЗС „Александър Стамболийски“ и кандидат за общински съветник Иван Георгиев, който изказа своята увереност в бъдещия успех на коалицията.
Депутатът Атанас Мерджанов определи срещата като тържество на представителната демокрация в община „Тунджа”. Той приветства кандидатите и гостите от името на лидера на БСП Михаил Миков, оцени високо работата на общинския екип през изминалия мандат и пожела успех с изборната бюлетина № 12 на Коалиция „БСП-ЗС „Александър Стамболийски“ в кампанията.
В концертната програма след официалния старт участваха самодейци от село Веселиново, младата изпълнителка Величка Русева и Фолклорен ансамбъл „Тунджа“.

About the Author :