Кметът Славов избутал ексдепутата Иванов от второто място

kmet_YambolКметът на Ямбол Георги Славов променил пъзела в листата на ГЕРБ за парламентарните избори и излязъл на второ място. Досега на тази печеливша позиция беше бившият губернатор и бивш депутат Димитър Иванов. При предната разстановка на силите, кметът на община Ямбол заемаше четвъртото място, като се твърдеше, че при нужда ще влезе вместо третия – Галин Костов, в Народното събрание.
Нуждата идва от осъдителната ефективна присъда на ямболския „градоначалник”. Той обжалва делото на последна инстанция, ала запознати твърдят, че играта е на руска рулетка и поради тази причина, от висотата на парламента Георги Славов ще може да направи решителни стъпки присъдата да се стопи в началото на есента.
Водач на листата твърдо остава съученикът на кмета от Математическата гимназия Александър Стойков, който издържа проверката на времето, за разлика от другия съученик – заместник-кметът по стопанските въпроси Иван Кърцъков.
В ГЕРБ – Ямбол никой не смее да оповести официално как точно е подредена листата, заради факта, че Бойко Борисов няма време да прегледа списъка на кандидат-депутатите. Преди броени дни вождът бе заявил, че кметове на общини няма да участват в изборните листи, но или междувременно пак е сменил позицията си, или случаят с първия мъж на Ямбол се таксува като много специален.

About the Author :