Кметът на Ямбол продължава процедурите за заема, а срокът изтича

???????????????????????????????„Процедурите по обществените поръчки за обектите, финансирани със заема, вървят”. Това заяви кметът на Ямбол Георги Славов н 9 май. „Ще си изберем изпълнителите, върви си и процедурата по организация на облигацията. Чакаме банката, в случая ОББ, която трябва да изготви проспекта, да си свърши работата, и в момента, в който е готов, ще преминем на следваща стъпка по обява на тази облигация”, разясни той, но си остави и вратичка: „Освен, ако нещо друго извънредно не се наложи, нещо по-изгодно от облигацията да използваме като механизъм”. На въпрос на журналисти дали обмислят друг вариант за финансиране извън облигацията Георги Славов отговори: „Много варианти обмисляме, такива каквито да са максимално изгодни на общината, но до момента облигацията е най-доброто и затова си вървим по този път, нищо извънредно не се е случило там, просто процесът е малко по-бавен”.

Припомняме, че на практика в обществената поръчка за избор на изпълнител на 9 от обектите, които ще се финансират с облигационния заем, има подадени оферти само за 4 от тях, за останалите 5 няма желаеща фирма да ги изпълни. Офертите за поръчката трябваше да бъдат подадени до 4 април. На този етап – средата на май, все още няма посочени никакви данни какво се случва с процедурата за избор на изпълнител на четирите обекта – ремонт на пространство в ЦГЧ в района близо до старата автогара, ремонт около ДКЦ – 1, ремонт на ул. „Милин камък” и паркинга край „Парахода”.

А сроковете, които първоначално бяха посочени за изпълнение на всички 15 обекта – края на юни, безмилостно приближават. Не че някой има намерение да ги спазва…

About the Author :

Leave a reply