Кметът на Ямбол обсъди с граждани проект за облагородяване на двора на бившето училище „Ради Иванов Колесов“ в квартал „Каргон“

 

Ямбол, 05.08.2021 г.

Дворът на бившето Начално училище „Ради Иванов Колесов” в ямболския квартал „Каргон“ може да се преобразува в спортен комплекс, който да включва футболно игрище, баскетболно игрище и детска площадка.

Идеята беше осъдена на среща между кмета на Ямбол Валентин Ревански, заместник-кметовете Енчо Керязов, Михаил Керемидчиев и част от техния екип с граждани, които живеят в близост до училището.

Изборът на мястото не е случаен – училището е разположено в центъра на квартала и до него могат да бъдат обособени места за паркиране.

Коментирано беше и предложение в близост да бъде обособена и зона за домашни любимци.

„За нас е важно да чуем мнението на гражданите и да се съобразим с изискванията им, имайки предвид средствата, с които разполагаме. Знаем, че и хората в квартал „Каргон“ са добри стопани и отговорно ще пазят всичко, което бъде направено“, сподели пред присъстващите Валентин Ревански.

Предстои предложният проект за облагородяване на дворното пространство да бъде преработен спрямо изискванията на гражданите и отново да бъде обсъден на втора среща, която ще бъде обявена на сайта и на официалната фейсбук страница на Община Ямбол.

Присъстващите поставиха и други проблеми, които също години наред са останали без решение, сред които необходим ремонт на тротоарната настилка около сградата, по-добрата поддръжка на канализационните шахти в квартала, както и необходимостта от поставяне на „легнал полицай“ на улица „Жеко Андреев“. Проблемите ще бъдат разгледани от общинската администрация.

Община Ямбол благодари за отделеното време на всички, които присъстваха.

Екипът на Валентин Ревански ще продължи да се среща с граждани от различни квартали според поредността, в която са заявени исканията на хората.

About the Author :

2 Comments to “Кметът на Ямбол обсъди с граждани проект за облагородяване на двора на бившето училище „Ради Иванов Колесов“ в квартал „Каргон“”
  • мую
    August 5, 2021 - Reply

    Във всички квартали текат ремонти в Бенковски НИЩО абсолютно нищо , направете паркинг в пространството между Петрол и Спектър , улица Преслав е в лошо състояние …

  • секач на дървета
    August 5, 2021 - Reply

    Кажете на кмета да се спре рязането и отсичането на дърветата срещу Изчислителния център посока Вилтон в Златен рог.На нас, живеещите там, дървета ни пазят сянка в тези големи жеги, пазят ни от вятър, сняг през зимата.Толкова много неща други има за правене и чистене, че точно тези големи дървета намери да реже.Вървях пеша от гарата до Вилтон, една сенчица няма къде да си скрие главата от жегата!Всички големи дървета срещу Минна компания изрязани до дъно!Какво му пречеха?Не си струва да изреже големите дървета за да усвои едни пари и да посади върбички, които изсъхнаха!

Leave a reply