Кметът на Ямбол не харесва 1,5 млн.лв. за зала „Диана”

Yambol-Diana-hallСлед като Министерският съвет реши да даде на община Ямбол милион и половина лева за извършване на първия етап от реконструкцията на зала „Диана”, от управата на Бялата къща няма никакво раздвижване. На въпроса на „Делник” защо не започва никаква процедура за толкова чаканото разширение на залата, народният представител от ГЕРБ Иван Чолаков отговори, че парите са малко и че вероятно поради тази причина кметът на общината Георги Славов не стартира нещата.
Секретарят на Бялата къща Антон Кабрански обясни почти същото, като добави, че има проблем и с фирмата, спечелила проекта за изграждане на първия етап от реконструкцията на „Диана” и изграждането на нова зала. „Делник” се допита още преди това до архитекти и е ясно, че Върховният административен е обявил конкурса за невалиден и е разпоредил назначаването на ново жури.
И провеждане на нов конкурс. От страна на общината обаче не се прави нищо-нито се търси жури, нито се готви оползотворяване на този 1,5 млн.лева, отпуснати от Министерския съвет. А според изчисленията на фирмата, спечелила първия конкурс, точно малко над милион и половина лева са достатъчни за реконструкцията на зала „Диана”, за да може тя отново да приема международни двубои.

About the Author :