Кметът на Ямбол дари заплатата си в подкрепа на Вокална група „Пятница 13“

Ямбол, 28.05.2021 г.

Кметът на община Ямбол Валентин Ревански продължава да дарява месечната си заплата за различни общественозначими каузи, както и в подкрепа на хора, които се занимават с изкуство, спорт или имат някакви други таланти.

Той реши да помогне и да предостави възнаграждението си за месец май на Вокална група за руски песни „Пятница 13“ при Народно читалище „Зора-1945“, която получи покана за участие във фестивала „С Россией в сердце“, който ще се състои през юни или септември 2021 година в град Смоленск, Русия.

„Този фестивал е с много богата програма и е уникален, защото дава подкрепа на самодейци от цял свят. Провежда от 2004 година. Комисията, избираща участниците във фестивала, е с председател, който е директор на Комисията на Русия за ЮНЕСКО. Ние, „Пятница 13“, сме горди, че бяхме оценени и поканени именно от тази комисия“, споделиха от вокалната група.

„Това участие ще ни помогне да съхраним нашата идентичност, да продължим успешно нашето развитие по-нататък в годините. Фестивалът ще осигури представянето не само на групата, но и ще бъде реклама на Ямбол като радетел на различни култури и етноси на територията на общината,“ допълниха от групата.

About the Author :

1 Comment to “Кметът на Ямбол дари заплатата си в подкрепа на Вокална група „Пятница 13“”
  • Страхил
    May 29, 2021 - Reply

    “Тогаз ти можеш да разбереш живота като онзи тъй нареченият Стойко чорбаджи. Слязъл той в пазара и срещнал един беден човек и му купил един бял джигер с черва, и му ги дал, и оставил бедния да върви отзад. Чорбаджията върви отпред и когото срещне, казва му: „Купих един джигер на този за децата му, да се пооблажат малко.”

    Няма да напиша какво направил сиромаха.

Leave a reply