Кметът на община Ямбол Валентин Ревански с поздрав към военнослужещите по повод 6 май

Ямбол, 06.05.2023 г.

Уважаеми съграждани,

Поздравявам Ви по случай големия християнски празник Гергьовден – Ден на храбростта и празник на Българската армия! Днешният 6 май е празник, който ни обединява като народ!

Свети Георги Победоносец е един от най-почитаните християнски светци в България, защитник на вярата, на слабите и онеправданите, противник на всяка неправда, закрилник на българското войнство.

Историческата памет на всеки народ пази спомена за славни сражения. На днешния празничен ден си спомняме за героичните победи на славната българска армия, които ни карат да се чувстваме горди, че сме наследници на смели и непобедими воини.

Днес свеждаме глави пред саможертвения подвиг на българските воини, паднали по бойните полета, защитавайки България.

Днес засвидетелстваме и нашето уважение към професионализма на всички български мъже и жени – офицери, сержанти и войници, които с доблест продължават тяхното дело и пазят бойните знамена!

Български бойци, бъдете здрави и силни, защитавайте границите на Отечеството. Нека има здраве и любов във Вашите семейства. Пожелаваме на всички ни да бъдем смели и добри!

На всички, които носят името на Свети Георги и днес празнуват своя имен ден, пожелавам здраве и късмет, лични и професионални успехи!

Носете с гордост и достойнство имената си и ги прославяйте с делата си!

Нека Свети Георги Победоносец ни закриля!

Честит празник!

 

About the Author :