Кметът на Община Ямбол Валентин Ревански дарява заплатата си за лечението на болно момиче

Ямбол, 24.01.2020 г.

Кметът на Община Ямбол Валентин Ревански ще дари месечната си заплата за лечението на Роберта Христова от Ямбол, която повече от 2 години се бори с левкемията.

Лечението ѝ преминава през две трансплантации на костен мозък, които не дават нужния резултат. Сега пред Роберта се открива нова възможност за лечение: експериментална и скъпоструваща CAR T-cell терапия, която се извършва само в Израел, САЩ и Китай.

Предстои изпращането на всички необходими документи до клиниките, което ще позволи предоставянето на конкретна оферта за процедурата, съобщават нейни роднини.

От клиниката в Тел Авив обаче са предложили предварителна цена за лечение на стойност от 816 000 лева. Тази сума е непосилна за нейното семейство, което се уповава на добрината на хората.

Кметът на Община Ямбол Валентин Ревански всеки месец дарява заплатата си за талантите на Ямбол или в помощ на нуждаещи се деца и ученици, както беше обещал при встъпването си в длъжност.

Пресцентър Община Ямбол

 

About the Author :

1 Comment to “Кметът на Община Ямбол Валентин Ревански дарява заплатата си за лечението на болно момиче”
  • SOS
    January 24, 2020 - Reply

    В последните 75 години,ЯМБОЛ не е имал толкова добър кмет. Най-важното ,че не се занимава с партийна дейност . Няма по-лошо от партиите. Те разделят,а не сплотяват хората.

Leave a reply