Кметът на община “Тунджа” Георги Георгиев: Тунджанци показаха красотата в душите си!

Уважаеми жители на община „Тунджа“,

Наближава един от най-големите християнски празници. Ще екнат стотици камбани, възвестявайки Възкресение Христово. Дни след това ще отбележим 22 април – Ден на Земята и празник на община „Тунджа“.

За първи път ще посрещнем тези празници различно – без хубавите, мащабни прояви, озаряващи селата ни. Ще сторим това не защото сме изгубили вярата си. Не защото сме престанали да обичаме благословената земя и общността, която съградихме, а защото времената са различни. Защото сме отговорни и загрижени за нашето здраве и здравето на околните.

Неочакваната и извънредна ситуация промени ежедневието ни, накара ни да се замислим за непреходното и за малкото, което ни прави щастливи. Този нелек период сякаш още повече сплоти жителите на общината. Тунджанци скриха лицата си зад маските и показаха  красотата в душите си.

Не се поколебаха да помогнат на нуждаещите се. Не се страхуваха да бъдат опора на хората, останали в изолация. Даряваха средства, топлина, подкрепа и намираха енергия за нови дела.  Не се промениха, а си останаха такива, каквито винаги са били през годините – съпричастни и добри.

Скъпи тунджанци,

Благодаря Ви за активността в кампанията „Великден за Баба и Дядо в община Тунджа”! Благодаря Ви за човечното отношение не само към самотните възрастни хора, но и към всеки, нуждаещ се от подкрепа!

Пречистени, смирени, но и по-силни от всякога, ние можем да преодолеем и тези трудни моменти. И ще го сторим, заради нашето бъдеще и бъдещето на община „Тунджа“, която тази година навършва символичните 33 години от създаването си.

Желая на Вас и семействата Ви здраве и щастие! Светли празници!

About the Author :

Leave a reply