Кметът на Болярово Христо Христов участва във форум в Брюксел, организиран от ПЕС

image-0-02-04-5db21880805386720b66dc74a6d7d166469e6e29b5ec16f31fb3f0c424797f5f-VКметът на община Болярово Христо Христов бе в Брюксел, където участва във форум на тема „Към прогресивна стратегия за кохезионната политика след 2020 г.“ , организиран от Партията на европейските социалисти  (ПЕС). Събитието се състоя на 10 юли и бе открито от заместник-генералния секретар на ПЕС Йонек Полет.

Първият панел бе на тема „Да гарантираме солидарността и прилагането на кохезионната политика след 2020 г“. Бяха изслушани: Карл-Хайнц Ламберц, първи заместник-председател на Комитета по регионите, Белгия; Петер Пелегрини – заместник министър-председател по инвестиции и информационни технологии на Словения; Мерседес Бресо, член на Комисията BR2по регионална политика на ЕП Италия и Марджъри Жуен, Наша Европа.

Темата на втория панел бе „Да инвестираме в солидарността: кохезионна политика за качествени работни места и равноправни общества“. Изказаха се: Ласло Андор, бивш комисар по заетостта, социалните въпроси и политиката по включване; Керстин Уестфал, член на ЕП от Групата на социалистите демократи, Комисия по регионално развитие – Германия; Изабел Будино – заместник-председател на Регионалния съвет на Нова Аквитания – Франция и Ефтериос Антониополос – Център за европейски политически изследвания в Университета Стратклайд.

„Да гарантираме справедлив преход в ЕС: кохезионна политика като мотор за развитие на зелена икономика“ бе темата на трети панел. По нея говориха: Марош Шевчович – зам.-председател на ЕК по Енергийния съюз; Джо Лайнен – член на Европейския парламент, председател на Мрежата на ПЕС по околна среда и климатични промени; Даниел Термон – кмет на Гент, президент на Eurocites и Монсерат Мир – секретар на BR1Конфедерацията на Европейските синдикати.

Всеки един от панелите завършваше с дискусия.

 

About the Author :