Кметът Георги Славов се появи в зала „Диана”

QMBOL-RILSKI-SPORTIST-MYJE-20-copyКметът на община Ямбол Георги Славов се появи на полувремето на баскетболния двубой между нашия отбор и лидера в първенството „Рилски спортист” на 20 януари. Мъж номер 1 на града ни рядко се появява на спортни събития, респективно и на баскетболни срещи, за разлика от кмета на община „Тунджа” Георги Георгиев и областния управител Димитър Иванов. Тази събота обаче и кметът на „Тунджа”, и губернаторът пропуснаха домакинския мач, вероятно ангажирани със служебни дела.

Кметът на община „Тунджа” Георги Георгиев е от много години привърженик на играта с оранжевата топка и си има свое любимо място в ложата. Случва се до него да седне и някой от лидерите на партия ГЕРБ, но по принцип герберите пазят дистанция от избрания вече няколко мандата с бюлетината на БСП кмет на една от малкото изцяло селски общини в България.

Странно е, че от доста време ложата в зала „Диана” почти пустее на баскетболните двубои. Преди в нея винаги сядаше дългогодишният председател на Обединен спортен клуб „Тунджа” Христо Христов, който до преди няколко месеца бе и неизменен член на Управителния съвет на баскетболния ни клуб. В последните две години обаче отношенията между Христов и някои лица от ръководството на баскетболния клуб рязко се влошиха и той дори не бе канен на сбирките на Управителния съвет.

От доста време не само в ложата, а и изобщо в зала „Диана” по време на баскетболен мач, не се вижда бизнесменът Валентин Ревански, който направи дълъг и много успешен период като президент на БК „Тунджа”. Ревански се размина решително с лидера на ГЕРБ и кмет на Ямбол Георги Славов покрай участието на сина му Цветан в протестите срещу настаняването на мигранти в Ямболска област. От сегашния Управителен съвет не пропуска изявите на отбора крупният агробизнесмен Михаил Шефкенов, често идва и друг от управата на клуба – Генчо Каназирев. Шефкенов обаче от доста време избягва да сяда в ложата и предпочита да е сред простосмъртните фенове. В събота, когато се изигра двубоят с „Рилски спортист”, Шефкенов изгледа второто полувреме в компанията на един от легендарните ни баскетболисти – Иван Ангелов-Мекия.

Не се забелязва вече в зала „Диана” общинският съветник от ГЕРБ Явор Брънков, който за съвсем кратко бе и президент на БК „Тунджа”. Любопитно е, че след като подаде оставка по неясни причини, така и няма насрочено Общо събрание на баскетболен клуб „Тунджа” и той е както без президент, така и без изпълнителен директор. По необходимост тези роли изпълнява треньорът и член на Управителния съвет както на БК „Тунджа”, така и на Българската федерация по баскетбол Иван Чолаков.

Разредиха присъствията си в зала „Диана” и други членове на баскетболната управа, като собственикът на строителната фирма „АВС инженеринг” инж. Николай Георгиев и собственикът на фирма „Видона” Видьо Видев. Не пропуска обаче нито един мач най-младият член на Управителния съвет, Христо Добрев, който работи по статистиката от двубоите.

About the Author :