Кметът Георги Славов загуби всички дела за клевета

infoЗа пореден път възтържествува правдата, така коментираха изхода на съдебните дела, заведени за клевета, обида и неимуществени вреди срещу трима от членовете на инициативния комитет „Да спасим Ямбол от кмета Георги Славов” на пресконференция на 26 юни. И трите дела завършиха със загуба за Георги Славов, т. е. съдът потвърди в голяма степен твърденията, които ние бяхме изказали и станаха повод за делата, коментира Борислав Пехливанов.

Последното спечелено дело е на Каньо Канев. Той благодари на Окръжен съд Ямбол, защото за него това са истински юристи не защото са го оправдали, а защото са постъпили коректно спрямо ямболските граждани. „Моята присъда беше затова, че не съм прикрил престъпленията на Георги Славов, а пред медиите, както му е редът, съм ги споделил с гражданите на Ямбол. Затова бях осъден от Районен съд – Ямбол да платя 8000 лв.”, заяви Каньо Канев и продължи: „Днес Ямболски окръжен съд, въпреки политическия натиск, оказан от партия ГЕРБ, постъпи много коректно спрямо нас гражданите. Те ни върнаха тази надежда, че ние можем да се борим срещу тези явления в нашия град – кражбите за десетки милиони”. Той припомни, че те като инициативен комитет са подали сигнали с конкретни документи до много инстанции, които засега запазват мълчание, но те са решили: „до последен дъх, както е заглавието на един филм на Жан Пол Белмондо, да се борим с тези явления в името на град Ямбол и на неговите граждани”.

Според Каньо Канев – на 26 юни се е случило нещо знаменателно, след като съдът го оправдал, той е признал, че „Георги Славов е крадец”, защото той го упреква точно в това. Той заяви още, че сега остава и другите органи – прокуратурата, комисията за корупция и т. н. , да си свършат работата и да докажат това.

„Ясно е, че имаме еднолична диктатура, че имаме една реакционна политика, която е геноцид за гражданите на Ямбол – тровенето от сметището, което струва 31 млн. лв., Безистена за 4,5 млн. лв., който е компрометиран и не отговаря на нормите и застрашава живота на тези, които влизат вътре. Това е фашизъм, който е политическа кауза на управлението в град Ямбол”, заяви Александър Петров, спечелил първи делото за клевета, заведено срещу него от кмета Георги Славов. Той допълни още: „Борбата срещу фашизма трябва да се води по всякакъв начин, защото това е съдбовно за бъдещето на града. Длъжни сме да не спираме, докато не се премахне тази еднолична фашистка диктатура в Ямбол”.

„Ние не сме политическа организация, ние сме гражданско сдружение и нашата кауза е да ограничим тези престъпления спрямо гражданите и по този начин да увеличим тяхното благосъстояние”, припомни смисъла на сдружението Каньо Канев и допълни: „Каквото и да свършим в тази посока, то е в полза на града. Политиците нека да си гледат партиите, но да бъдат коректни спрямо гражданите”. Той заяви още, че на избори те ще подкрепят тази партия, която върши работа за хората, а не да злоупотребява с техните данъци и да обогатява личното си благосъстояние. Каньо Канев даде за пример друг кмет, който след един мандат 10 г. не е започнал работа. „Вижте един мандат какво означава, а какво означават трите мандата на Георги Славов”, попита риторично Каньо Канев и припомни, че истинските злоупотреби са са сега, защото сега има европейски средства, а бездушието на държавата и обезличаването на всички, които са призвани да се борят с корупцията, е повсеместно.

Като председател на сдружението „Да спасим Ямбол от кмета Георги Славов” Борислав Пехливанов увери гражданите на Ямбол: „Това е само началото, битката ще продължи докрай, досега резултатът е 3:0 в наша полза, надяваме се да доведем до успешен край всички сигнали, които сме подали до въпросните институции, те да вземат отношение и правдата да възтържествува и нещата в този град да си дойдат на мястото за гражданите, да се работи нормално, да се диша спокойно и да не чувстваме непрекъснато въпросния геноцид, упражняван върху всички нас от властимащите”.

About the Author :