Кметът Георги Георгиев: Хората са най-голямата ценност на община „Тунджа”!

DSC09137Приветствам Ви с „Добре дошли” на Празника  на община „Тунджа” 22 април – Международен ден на Земята! Тази дата е много специална, защото обединява в себе си всичко най-важно за нас – хората, земята и традициите! Винаги сме се стремили да съхраним нашия фолклор, обичаи и да предадем на идните поколения любовта към родната земя с ясното съзнание, че нямаме бъдеще като българи, ако се откъснем от корените си. Животът ни е неразривно свързан със земята и ние живеем в хармония с нея, защото тя ни храни физически и духовно, дарявайки ни с енергия и много красота.

 Но това, което е най-голямата ценност на  община „Тунджа” и я прави уникална, не само като територия и административна структура, са хората! Те са смисъла на цялата ни дейност, защото и най-хубавото читалище или училище без тях губи своето значение. И най-плодородната земя без стопани е пуста!

Именно хората на „Тунджа” са във фокуса на нашата работа. Онова, което прави нашата община уникална е именно активната ни, всеобхватна и гъвкава социална политика, която гарантира равен достъп до услуги и до ресурси на всички наши жители. Позволете ми да припомня някои от нашите постижения в полза на хората. Съумяхме да гарантираме достъп до услугите Домашен социален патронаж и обществена трапезария във всичките ни 44 населени места. Всички деца посещават напълно безплатно детска градина и детска ясла. Осигуряваме безплатно обедно хранене за всички наши ученици в общинските училища. Успяхме да рестартираме средното образование и да осигурим достъп до професионална подготовка в най-отдалечената част на общината. Успяхме да ремонтираме здравните служби, да обезпечим дейността на центровете за спешна медицинска помощ, да въведем нови услуги в полза и в интерес на хората, пряко съобразени с техните потребности.

Всичко това ние реализираме преди всичко и основно с ресурсите на външното финансиране, което ни прави една от общините – отличници по усвояването на средства от европейските фондове и програми, както и от други източници.

В този тържествен момент искам да благодаря на тунджанци за всеотдайния им труд и на всички, които подкрепят нашите усилия за развитието на общината и помагат за това заедно да градим нейното бъдеще!

Уважаеми жители и гости,

В края на своето приветствие се изкушавам да ви припомня една наша максима, която описва най-точно какво представлява „Тунджа”. „Тунджа” е повече от община. „Тунджа” е общност. Общност от хора, традиции, ценности и перспективи

Честит празник!

 

About the Author :