Кметове на четири тунджански села внесоха сигнал заради честите спирания на тока

 

„Тунджа“, 17.08.2021 г.

Сигнал до кмета на община „Тунджа“, изпълнителния директор на „Електроразпределение Юг“ EVN група и до областния управител внесоха кметовете на Безмер, Дражево, Кабиле и Хаджидимитрово заради честото и безпричинно спиране на електроподаването.

Те сигнализират, че в тези села повече от 20 дни внезапно спира тока за повече от половин час. Засегнати са над 3000 жители и фирмите, които извършват дейност в населените места. Пострадали жители са внесли документи и за повредени електроуреди, многократно на дежурните телефони е сигнализирано за липса на ел. захранване в селата.

Кметовете твърдят, че проблемът съществува повече от година, през пролетта са провеждали среща при областния управител с представители на дружеството, на която им е обещано, че ще бъдат взети мерки, за да се предотвратят честите спирания на тока, но сега те отново се повтарят.

Жителите на населените места организират подписка с настояване да получават качествено електроподаване, за което плащат.

Четиримата кметове представиха сигнала си на редовния брифинг на община „Тунджа“. Кметът Георги Георгиев се ангажира общината да изпрати писмо до ръководството на EVN, в което да настоява за решаване на проблема. Освен това той ще проведе среща и с ръководителя на КЕЦ – Ямбол Апостол Калев.

About the Author :

4 Comments to “Кметове на четири тунджански села внесоха сигнал заради честите спирания на тока”
 • Димитър Стоянов, дипломиран електроиженер
  August 24, 2021 - Reply

  Като професионален електроинженер считам, че играта на котка и мишка ще продължи до момента в който община Тунджа наеме професионални специалисти разбира щи от сложните процеси на пренос и разпределение на електрическата енергия и свързаните с тях релейни защити и автоматика държавна собственост базирани в подстанциите на Електроенергийния Системен Оператор. Това да са специалисти подготвени и готови да излязат пред Електроразпределение Юг ЕАД и пред КЕЕВР. В противен случай ще продължи подигравка та с потребителите. Кмет, областен управител с нищо не могат да се противопоставят пред монополист, защото нямат необходимите специалисти познаващи технологичните процеси и законодателството в тази сфера. Нашата фирма се изправя в съда пред ЕР ЮГ ЕАД с иск за обезщетения в размер на близо 6 Млн.лв. Необходима е професионалност, кураж и познаване на законодателното за да се изправиш срещу тези могъщи пари. Убеден съм, че дълго ще Ви разиграват и баламосват

 • Димитър Стоянов, дипломиран електроиженер
  August 24, 2021 - Reply

  Знаехме за проблема и предложихме помощта си. След като никой не ни потърси лично аз се изправих и за този проблем пред Йоким Гасер Председател на съвета на директорите на Електроразпределение Юг ЕАД и заради други проблеми в защита на потребителите в региона, бяхме изритани от Договора ни с тях за близо 30 млн. лв, подписан и спечелен по Австрийското законодателство във Виена. Когато не се защитаваме единно така ще ни бият и подиграват поотделно. Вестник Делник поеме те и дайте гласност на тези проблеми. Аз си отивам и най скоро в знак на протест ще напусна държавата, но не искам тези след мен, не искам всички вие да страдате от един изключително специфичен монопол. ДА СЕ ИЗПРАВИМ СРЕЩУ ТЯХ.

 • Димитър Стоянов, дипломиран електроиженер
  August 24, 2021 - Reply

  Вестник Делник направете и рекламират един форум, където хората да могат да кажат проблемите си, аз ще се включа активно и, а едно с областен управител и кметове да си завоюваме правата от едно сто процентово дружество собственост на Австрийска фирма.

 • Димитър Стоянов, дипломиран електроиженер
  August 24, 2021 - Reply

  Ето първа помощ от мен.
  Уважаеми г-н Областен управител, уважаеми г-н кмет на община Тунджа, поискайте от държавният район в Бургас на ЕСО действието на релейните защити и противоаварийни автоматики на извод Безмер и извод Дражево от подстанция Ямбол 1 и аз ще ги разчета и с факти да се изправите пред ЕР ЮГ ЕАД.

Leave a reply