Кметовете на Ямбол и Сливен заедно наградиха млади художници

Ямбол, 19.09.2020 г.

Кметът на община Ямбол Валентин Ревански и кметът на община Сливен Стефан Радев наградиха отличените художници в Регионалния конкурс за детска рисунка „Обичам моя роден град“ за област Ямбол и област Сливен. Двадесет и четирима ученици от първи до дванадесети клас, разпределени в четири възрастови групи, получиха грамоти и парични награди от кметовете, както и пъзели и магнити с изображението на 510-годишния ямболски Безистен, единственият запазен в България, паметник на културата от национално значение. Награждаването се проведе до петвековната сграда, която на 19 септември преди пет години отвори врати като обновен Културно-информационен център с интеративна експозиция. Участие в конкурса взеха близо 100 деца, като всяко едно получи специална грамота. Всички творби на младите художници бяха разположени в пространството около Безистен.

„За мен е изключително удоволствие днес да бъдем тук и да виждам децата на областите Ямбол и Сливен заедно! Два града, които винаги са били свързани и са имали общо минало и вярвам, че имат общо бъдеще. А нашето бъдеще са нашите деца. Искам да благодаря на всички деца, които приеха нашата покана се включиха в този конкурс. Един конкурс, който се надявам, че ще се превърне в много други инициативи между двата града и между двете области. Вярвам, че с него поставяме началото на много нови инициативи, които отново да ни събират. Благодаря и на кмета на Сливен, с когото имаме прекрасен диалог и партньорство. Вярвам, че ако се обединим  двата града и двете области около общи каузи, ще реализираме много проекти, които са важни за развитието на област Ямбол и област Сливен. Отговорността за вашето бъдеще, деца, ни дава сили да работим, за да може вашите усмивки да стават все по-големи!“, каза кметът на община Ямбол.

Стефан Радев сподели пред публиката: „Радвам се, че такива инициативи предизвикват все по-голям интерес сред подрастващите. Те способстват за развитието на въображението, на таланта,  на любовта към изкуството. Някои от тези деца ще свържат живота си с изкуството, за други ще бъде част от осмисляне на живота и на свободното им време, но най-важното е  да имаме отношение към изкуството, да не бъдем безразлични към него. Точно това възпитават такива инициативи. Използвам възможността да благодаря на господин Ревански за тази инициатива, идеята беше тяхна. Ние я подкрепихме, както ще подкрепяме всяка обща инициатива, независима дали се отнася за културата, изкуството, за инфраструктурата или икономическото развитие. Аз съм убеден, че заедно можем много повече и можем да бъдем много по-значими на картата на България за инвестиции, култура и качество на живот. Уверявам ви, че не изпитваме ревност към успехите на нашите съседи от региона – напротив, искрено се радваме на всяко постижение.“

Церемонията премина при добро настроение, провокирано и от музикалните изпълнения на младите таланти от Студиа по изкуствата „Белканто“ – Ямбол и на певеца Иван Едрев от Сливен.

Пресцентър на община Ямбол

About the Author :

2 Comments to “Кметовете на Ямбол и Сливен заедно наградиха млади художници”
 • Ямболия
  September 19, 2020 - Reply

  ЯМБОЛ и СЛИВЕН завинаги заедно!!!

 • ЧервSportisTен Жип
  September 19, 2020 - Reply

  4.Предложение относно осигуряване на допълнителни средства (дофинансиране) на една паралелка пети клас с брой ученици под минималния – 12, една паралелка шести клас с брой ученици под минималния – 15 и една паралелка седми клас с брой ученици под минималния – 12 през учебната 2020-2021 в СУ “Пиер дьо Кубертен”.
  ВНОСИТЕЛ: В. Ревански – Интересен е дневният ред на заседанието на Общинския съвет на Ямбол,насрочено за 24 септември

Leave a reply