Кирил Добрев, заместник-председател на БСП: Политиката е разговор за бъдещето, а не спомен за миналото

DSC05289От една година съм заместник- председател на партията, но не съм идвал в региона, защото Ямбол и областта са отличниците на БСП, с тези думи се обърна към партийния актив на ямболската организация зам.-председателят на партията Кирил Добрев, който беше на посещение в Ямболска област на 15 юни. Той благодари на всички, на които се дължи този успех и които ”запазиха Ямбол в този вид”. Той благодари и на председателите на БСП в региона през годините, че са запазили Ямбол и областта чиста и не са допуснали ДПС да влезе в региона и да придобие по-голямо значение в местната политика, въпреки агресивната й политика.

DSC05295Кирил Добрев припомни, че през 2015 г. на предишните местни избори БСП е получила само 375 000 гласа в национален мащаб, което е най-ниският резултат на левицата от началото на прехода и след това „никой не ги е броил за живи”. Година по-късно, на президентските избори след тежки дебати БСП е номинирала човек от народа, който се е развивал и успявал благодарение на собствените си качества и макар кампанията да не е била много по-различна от останалите на първи тур, където се мери партийният вот, постига 937 -940 000 гласа. Според него най-важната причина за този резултат е, че на тези избори БСП е била с хората и затова е спечелила тяхното доверие.

DSC05298Благодарение на президентските избори БСП „се е върнало в играта”, но не е успяло да спечели парламентарните избори, защото на финалната права опонентът им ги е вкарал в обяснителен режим по две теми за миналото и за проевропейската визия на партията.

Когато правим политически платформи, трябва да говорим за бъдещето, а не за миналото, защото политиката е разговор за бъдещето, а не спомен за миналото, каза още Кирил Добрев и обясни, че в момента се подготвя т. нар. „Визия за България”, което не е просто програма на партията, а идея как да се промени България.

DSC05313„Трябва да има промяна, не заради това ние да дойдем на власт, а защото обществото иска тази промяна и ние като партия трябва да докажем на хората, че можем да им я дадем”, обясни Кирил Добрев.

По-късно той се срещна и с младите хора от БСП, които поздрави за оригиналните инициативи, като кампанията „Кмете, можем и без теб”, започнала с палене на свещи върху тъмнеещите лампи, поставени по европейски проект за милиони. И като знак на уважение към тяхната инициативност той предложи да излъчат представител, който ще говори на Бузлуджа.

DSC05299Хората не вярват, че чрез избори ГЕРБ могат да си отидат от властта, защото всички знаем, че участваме в уговорен мач, коментира актуалната политическа обстановка пред младите хора зам.-председателят на левицата и продължи да уточнява: „Уговорен е мачът, като се кандидатства за работа, уговорен е мачът за получаване на обществена поръчка, уговорен е мачът кой ще се облагодетелства от нея и накрая стигаме до общество, което живее в уговорен мач и за крайния резултат на изборите”. Затова обществото се нуждае от промяна и БСП трябва да предложи по-стабилната и по-отговорна алтернатива.

DSC05314DSC05317 DSC05323 DSC05325 DSC05329 DSC05338 DSC05339 DSC05349

 

 

About the Author :