Квартетът от САЩ в „Берое” не реши мача в „Диана”, другаде бе причината

???????????????????????????????Четиримата американци акостирали наскоро в „Берое” не решиха мача в зала „Диана” в полза на новия си клуб. „Ямбол” съумя да ги неутрализира в нужната степен, дори много мощният и имащ сравнително добра техника център Мичъл Картър бе укротен от гладиатора Стоян Петков с помощта на съотборниците му.

Американският централен нападател игра 15 минути, вкара 12 точки, овладя 4 борби, което не е постижение водещо до обрат в двубоя.

Още повече, че когато драмата на „Ямбол” започна, Картър вече бе с четири лични нарушения и решителните минути „Берое” изигра по-скоро с ниска петица.

Мичъл Картър обаче изцеди доста от силите на нашите състезатели на „втория етаж”, тъй като той е значително по-висок от тях, а нашият гигант Маршавелски бе на терена само 11 минути, и натрупа много бързо три лични нарушения. Тежкото крило Чийзмън е изглежда още неориентиран и не бе спънка за нашия тим.

Обсипаният със суперлативи след първата победа на беройци над „Черно море” Диуейн Джаксън се оказа посредствен баскетболист.

Крилото имаше трагична стрелба, американецът стреля от Халите 7 пъти и вкара един единствен път, и нашите логично му дадоха свободата да си начеше крастата.

Далеч от голямата класа е и Майк Блек. За един плеймейкър, а и изобщо играч от гардовата линия, да даде само една асистенция за цял мач, е атестат именно за липса на квалитетност.

Блек вкара много – 23 точки, но това дойде от умората при нашите периферни баскетболисти.

Нашият янки, Тейлър Лейсър, отчаяно се нуждаеше от няколко минути на резервната скамейка, ала нямаше кой да му ги даде. А белокожият ни плеймейкър, който игра страхотно до средата на последната четвърт, явно почна да мисли бавно, заради умората и допусна фрапантни грешки.

В значително степен оттам дойде и кошмарният обрат в зала „Диана”.

Въпреки че е доста по-възрастен от Лейсър, капитанът Говедаров пак бе железен, но Станислав е вече на 35 години и е абсурдно във всеки мач да е на терена 37 минути.

Старши треньорът на гостите от Стара Загора Любо Минчев въртя много и почти постоянно състава си, пусна за дълго и хлапаци, но така изтощи основните ни играчи.

Така че не американският квартет на „Берое” ни надигра инфарктно, а по-добрата тактика и умората у нашите.

Борислав Ненов

About the Author :