КАТ – Ямбол приема сигнали на граждани за пътни нарушения

pol3По повод големия обществен отзвук, зачестилите в страната тежки пътни инциденти, нетърпимостта към нарушителите на Закона за движение по пътищата и желанието на гражданите да съдействат на полицията за ограничаване на пътния травматизъм, в МВР е създадена организация за приемане на сигнали и своевременното им отработване.

В ОДМВР-Ямбол гражданите могат да подават сигнали, да изпращат снимков или видео материал за нарушения на Закона за движение по пътищата, както и да дават предложения на новия електронен адрес: [email protected]

Важно е да се знае, че при изпращане на снимков или видео материал, касаещ нарушение на Закона за движение по пътищата трябва да има и данни за идентификация на подателя, за да може в хода на образуваното административно-наказателно производство да бъде призован като свидетел. Полезна информация за органите на реда е датата, часа и мястото на установеното нарушение, регистрационния номер на автомобила, а също и телефонен номер за обратна връзка с подателя на сигнала.

Остават възможностите гражданите да подават сигнали на хартиен носител и при посещение в Районните управления и сектор “Пътна полиция” при ОДМВР – Ямбол.

Пресцентър на МВР – Ямбол 

About the Author :