Катя Георгиева – председател на БСП в Ямбол: „БСП за България“ доказа, че може да бъде разумната и мъдрата промяна

Обръщение на Катя Георгиева при закриване на предизборната кампания на “БСП за България” в област Ямбол:

“Здравейте съмишленици, приятели, граждани и гости на Ямбол!

Радваме се, че сме заедно в последните дни преди решаващия избор за България.

Промяната, която всички толкова желаем, започна. И трябва да продължи. Но това зависи от нас, от нашите майки и бащи, деца, приятели, колеги. Зависи от всеки.

Ние предлагаме сигурност в промяната, защото можем и знаем как. През последните години бяхме единствената политическа сила, която не позволи пълната подмяна на демокрацията с мафиотско-олигархичен модел. Отговорността и разумът на социалистите в България бяха движещата сила за началото на промяната.

Тази предизборна кампания беше по-различна. Не само защото се наложи да я повторим само три месеца след първата, а и защото се опитахме да стигнем лично до всеки и всеки да почувства, че ни е грижа за него.

Ние искахме младите да чуят, да осъзнаят, че „БСП за България“  ще осигури безплатни ясли и детски градини за всички деца, безплатни лекарства за децата до 14-годишна възраст, повишаване на еднократните помощи при раждане на децата на България на осигурени родители, увеличаване размера на майчинството през втората година, увеличаване на подкрепата за майките-студентки, безплатни учебници за всички ученици от 1 до 12 клас  и други мерки за подкрепа.

Искахме работещите хора да разберат, че за нас увеличаването на доходите и борбата с неравенствата е първостепенна задача. Минималната работна заплата ще се повишава всяка година, учителските заплати и тези на полицейските служители ще нарастват ежегодно. Ще се въведе семейно подоходно облагане и намаляване на косвените данъци.

Искахме малките и средните предприемачи да усетят спокойствие и предвидимост в нашата програма за тях. „БСП за България“ ще намали административната тежест, ще ги насърчава за достъп до нови източници на финансиране, ще помага на местната икономика чрез инвестиции в индустриални зони, ще подпомага създаването на нови, фамилни животновъдни ферми.

Ние искахме възрастните хора да разберат, че само БСП може да им гарантира сигурен социален щит и достоен живот – с приемане на Закон за възрастните хора, с преизчисляване на пенсиите, с намаляване на ДДС за храни и лекарства от 20 на 9 %, с помощи за справяне с енергийната бедност, с ограничаване на битовата престъпност в малките населени места.

Вярваме, че успяхме.

Вярваме, „БСП за България“ доказа, че може да бъде разумната и мъдрата промяна.

Убедени сме, че и хората от Ямболска област го почувстваха. И искрено вярваме, че на 11.07.  ще излязат и ще го покажат с гласа си с номер 4, както в машините, така и в бюлетините.

Днес целият отбор на „БСП за България“ за Ямболския район е пред нас. За да ни вдъхнови още повече и да потвърди отново, че заслужава нашето доверие.“

About the Author :

2 Comments to “Катя Георгиева – председател на БСП в Ямбол: „БСП за България“ доказа, че може да бъде разумната и мъдрата промяна”
  • бат Тошо
    July 8, 2021 - Reply

    Тез чадърчета червени за кво са. От сега си ги приготвят, ама не могат да скрият зулумите. Много сте смешни

  • комундел
    July 9, 2021 - Reply

    Катя Космата много привлекателни обещава, но не казва откъде ще дойдат парите – от нови или увеличение на данъците? Безплатен обяд няма!Махнете Г.Георгиев на община Тунджа за да се усети промяната в малките села!

Leave a reply