Катя Георгиева: Кметът Георги Славов игнорира ямболци

DSC08973Позицията си за решенията на Общинския съвет на последната сесия изразиха на пресконференция като общински съветници Катя Георгиева, Мариета Сивкова, Капка Йоргова и Румен Банков. Те изразиха протеста си, че въпреки зададените от трибуната въпроси кметът Георги Славов не е отговорил на нито един конкретен въпрос, отбивайки отговора с различни мотиви или просто с подминаване без коментар.

Най-скандалното според Катя Георгиева, която е общински лидер на БСП и председател на групата съветници на левицата, е заявеното от кмета Георги Славов, че е цинизъм да има приемен ден за граждани, тъй като той притежава друг работещ механизъм за решаване на проблемите им.

Съветниците от БСП заявиха, че са възмутени от тази позиция, защото тя показва липса на уважение към хората, липса на адекватност към средата и неумение за работа с гражданите.

DSC08970По повод на отказа да бъде прието предложението им за отпадане на салона за обслужване на клиенти на НАП от списъка за продажба, защото според кмета това не е проблем на Ямбол, а на приходната администрация, Катя Георгиева заяви: „Ние не сме против продажбата на имоти общинска собственост, за да се генерират средства за благоустрояване на града, но не приемаме това да е на всяка цена. За съветниците от БСП са най-важни гражданите и техните нужди, техните комфорт и удобство” и допълни констатацията си: „Кметът игнорира ямболци, когато го устройва в някои предложения той много „мисли” за тях, а когато си е наумил нещо друго, те не са толкова значими и ги прехвърляме на други институции. Ние не приемаме подобен двоен аршин спрямо ямболци”.

Властта без контрол е сериозно изкушение, затова ние ще продължим да бъдем взискателна  и питаща опозиция с алтернативни предложения, въпреки че ГЕРБ и присъдружните им формации не умеят да се вслушат в гласа на немислещите като тях, каза още Катя Георгиева и обяви, че от следващата седмица започват да организират приемни за граждани по квартали.

About the Author :

1 Comment to “Катя Георгиева: Кметът Георги Славов игнорира ямболци”
  • Стефан
    May 31, 2017 - Reply

    Катенце, я си признай от колко фирми си уволнена за “присвояване” на пари. Достоен заместник си на другаря Банков, който изкупи Търговска по времето на Николина Хаджигеоргиева. Не са ви познати думичките “свян”, “морал”. Кой ще ви повярва че мислите за града. Капка, какво стана с парите по проекта?-няма ги. Ако не си “присвоил” значи нямаш работа в БСП-то. Явно това е изискването да си на работа при социалистите. Ужас.

Leave a reply