Катя Георгиева е новият общински председател на БСП – Ямбол

DSC08143С 64 гласа от общо 95 делегати Катя Георгиева категорично спечели надпреварата за общински председател на БСП – Ямбол още на първи тур. Нейните опоненти получиха значително по-малко гласове – за Калоян Калиманов гласуваха 17 делегати, а за Мариета Сивкова – 12.

Спорът за общински председател беше решен още на първи тур с тайно гласуване, защото избраният събра повече от половината гласове и не се наложи да се провежда втори тур.

По този начин БСП – Ямбол беше оглавена не само от жена, но и от млад човек.

Катя Георгиева е на 45 години, възпитаник е на ПГ „Васил Левски”, завършила е ветеринарна медицина в Стара Загора, работи в мебелния бранш. Няколко мандата е общински съветник в Ямбол, а сега е и председател на грепата съветници от БСП.

DSC08128Като основна цел пред партийната организация тя постави спечелването на местните избори и БСП да управлява града в периода 2019 – 2023 г.

Тя припомни, че на последните избори в град Ямбол БСП е спечелила 11 300 гласа и води над ГЕРБ с около 5 %, което е безспорен успех, защото това е най-добрият резултат за областен град в страната. Тя все пак подчерта, че поредицата от грешки на кмета Георги Славов са им дали възможност да привлекат значителен брой гласове на недоволни от местната власт ямболци. Въпреки това БСП – Ямбол е показала добра мобилизация, защото на тези избори са гласували над 90 % от нейните членове и симпатизанти.

Катя Георгиева се ангажира да въведе практиката на редовни приемни за граждани на общинските светници съвместно с народните представители. Обеща два дни в седмицата всеки следобед и поне един съботен ден в месеца да бъде на разположение в клуба на БСП.

Освен това се ангажира със създаване на два дускусионни клуба – „Актуално” и „Памет” и обеща Общинският съвет на БСП да се ангажира с правна помощ за своите членове и симпатизанти. Според нея общинските съветници трябва да започнат срещи с граждани по квартали, за да се запознаят с проблемите им.

Като личен ангажимент тя заяви, че няма да се кандидатира по време на мандата си за публични изборни позиции на национално и европейско равнище.

„Ще работя разумно и спокойно, ще покажа уважение към отделния партиен член”, обеща Катя Георгиева пред делегатите на БСП – Ямбол преди да бъде избрана и заяви, че ще гарантира приемственост на всичко постигнато досега и дух на подкрепа и задружност

Според нея пред БСП стои задачата да удържи доверието на тези, които са ги подкрепили на поредица от избор и да увеличат своите последователи.

 

 

About the Author :

2 Comments to “Катя Георгиева е новият общински председател на БСП – Ямбол”
  • Стоян
    May 21, 2017 - Reply

    Успех на Катя,БСП само може да спечели от хора като нея.За аудиторията да поясня че никога не съм гласувал за БСП.

  • Радислава
    May 21, 2017 - Reply

    Успех,Катя! Тази партия трябва да разчита на такива хора като нея !

Leave a reply