Категорична победа за Георги Стоянов Георгиев в община „Тунджа”

DSC05947Георги Стоянов Георгиев е отново избран за кмет на община „Тунджа”. За него са дали вота си 55.66% от гласувалите избиратели. За кандидата от ГЕРБ Панайот Диманов гласовете са 44.34%.

В проведения в 13 села балотаж за кмет на населено място Коалиция „БСП-ЗС Ал. Стамболийски” печели в 9 села – Безмер, Бояджик, Веселиново, Калчево, Победа, Скалица, Търнава и Ханово.

Коалиция „Народен съюз За Тунджа” печели в Дражево и Могила.

ГЕРБ взе кметско място в едно населено място – село Завой.

В Маломир предстоят частични избори. Там кандидатът на Коалиция „БСП-ЗС Ал. Стамболийски” има равен брой гласове с опонента от НФСБ.

DSC05945Обобщените изводи от Местни избори 2015 в община „Тунджа” са:

– Коалиция „БСП-ЗС „Александър Стамболийски” има кметове на кметства в 31 от 40-те села на общината, в които се проведе избор на кмет на кметсво;

– 28 от кметовете запазват лидерската си позиция от миналия мандат;

– Пробив на Коалиция „БСП-ЗС „Александър Стамболийски” спрямо основния опонент ГЕБР са новоизбраните кметове в селата Победа, Окоп и Чарган;

– ГЕРБ има кметове в 6 от 44-те села на общината;

DSC05951 – Коалиция „Народен съюз за Тунджа” спечели изборите за кмет на кметсво в 2 села – Могила и Дражево.

По отношение избора на съветниците и разпределението в местния парламент кметът припомни, че Коалиция „БСП – ЗС „Ал. Стамболийски” има 9 съветници, ГЕРБ – 8, Коалиция „Народен съюз за Тунджа” – 3, ПП  АБВ – 1 съветник.

„Благодаря на всички мои избиратели, благодаря на всички наши избиратели, на всички наши кандидати от Коалиция „„БСП-ЗС „Александър Стамболийски” – община „Тунджа” за подкрепата и доверието, което ни дадоха. Благодарение на тази подкрепа и доверие, всички ние се чувстваме отново управомощени от гражданите да държим в ръцете си съдбата на община „Тунджа”. Това е изключителна отговорност, която ни задължава да продължим с още по-усилени темпове изпълнението на вече набелязаните задачи и цели. Благодаря на всички онези гласоподаватели, които с гласа си подкрепиха правилността на водената до сега политика в общината и ни дадоха „летящ старт” за продължение на тази политика. Няма нищо по-велико и по – мотивиращо в работата ни от доверието на хората, от доверието на избирателите.” Това заяви на пресконференция избраният отново за кмет на община „Тунджа” Георги Стоянов Георгиев. Той подчерта, че това бе най-тежката и най-мръсна предизборна надпревара, в която опонентите използваха всички форми на лъжи и манипулации от политическия спектър, за да очернят, отрекат и пренебрегнат постигнатото с труда и отговорността на десетки експерти в името на по-доброто настояще и бъдеще на общината. „Фактът, че днес ние сме пред вас, а не те, означава, че хората не са се поддали на тези лъжи и манипулации, а са проявили проницателност и мъдрост в оценката на нашата досегашна работа”, акцентира Георгиев.

„Заредени с новата енергия от доверието на хората, продължаваме отговорната си работа за просперитета на община „Тунджа”, заяви кметът на община „Тунджа” Георги Стоянов Георгиев пред журналистите.

About the Author :