Катастрофиралият в Новозагорско автобус е на фирма „Дичони”, загиналите са от Ямбол

4554Ямбол, 12.12. 2017 г.

Катастрофиралият автобус с работници между новозагорските села Еленово и Сокол е на ямболската фирма „Дичони”, която е превозвала работници на ТЕЦ „Марица изток 2” от Ямбол, съобщи за „Делник” собственикът на фирмата Динко Иванов. Автобусът е напуснал пътното платно при десен завой и се е ударил първо в едно дърво, а след това е спрял във второ.

Двете жертви на катастрофата и ранените са от Ямбол. При инцидента са загинали шофьорът и седящият зад него пътник. Според пътуващите в автобуса най-вероятно нещо се е случило с шофьора, защото той не е имал никаква реакция за спиране след десния завой. Пътят е бил влажен, но на този етап не се знае дали е имало заледяване. Аутопсията ще покаже дали шофьорът не е получил някакъв сърдечен пристъп.

Шофьорът е Георги Костов на 56 години, от дълги години работи във фирма „Дичони”, според собственика й е бил съвестен и отговорен човек. На този етап няма данни кой е загиналият работник на ТЕЦ „Марица изток 2”.

Динко Иванов съобщи още, че автобусът е бил изряден, произведен 2008 г., с марка „Мерцедес”, с нови гуми, с извършени технически проверки и шофьорът е бил проверен за употреба на алкохол преди да потегли на път.

Ранените, които според полицията са петима, а според ТЕЦ “Марица изток 2” са осем, са с леки травми и са настанени в сливенската болница.

Официалното съобщение на ТЕЦ “Марица изток 2” за инцидента гласи: “На заледен участък от пътя между новозагорските села Сокол и Еленово е настъпил пътен инцидент. Автобус на външна фирма, с която „ТЕЦ Марица изток 2” ЕАД има договорни отношения за осъществяване на специализиран превоз на работници и служители по направление Ямбол – „ТЕЦ Марица изток 2” ЕАД и обратно, е излязъл  от пътното платно и се е ударил в дърво. За съжаление има двама загинали, единият от които е шофьорът на автобуса. Осем души са пострадали и са откарани в болницата в Нова Загора. По първоначални данни състоянието им е стабилно.

Останалите пътници в автобуса са пожелали да продължат към работните си места. Извозени са с друг автобус до централата, като задължително са преминали медицински прегледи в медицинския център на дружеството. След прегледите четирима души не са допуснати до работните им места, а са пренасочени за допълнителни прегледи в лечебни заведения в Стара Загора”.

About the Author :