Касова бележка за заредено гориво донесе печалба на ямболлийка от лотарията на НАП

IMG_20160422_112016Дима Димова – 44 годишна преподавателка по английски език е поредният печеливш от Лотарията на НАП с касови бележки. Късметлийката получи днес своята награда – четириядрен смарт телефон, от началника на отдел „Услуги за клиенти” на офис Ямбол Христина Паскалева. Пожеланията към щастливката бяха да продължи да бъде граждански активна и да изисква винаги касовите бележки при покупка. Това дава възможност да опиташ късмета си, да си правиш по-добре сметката, да върнеш стоката при необходимост, да контролираш търговците и не на последно място, да балансираш по-добре финансите си, припомниха от приходната администрация. Касовата бележка, донесла късмета на Дима е за 9.72 лева и е регистрирана на 15 април, след зареждане на  гориво от бензиностанция. Досега Димова е участвала с 297 фискални бонове за играта.

IMG_20160422_112035Лотарията на приходното ведомство продължава да трупа популярност. От нейния старт на 16 ноември миналата година, само от Ямбол са регистрирани близо 360 хиляди бележки на обща сума надхвърляща 4 милиона и 300 хиляди лева. Само за месец април, потребители на сайта www.kasovbon.bg  от Ямбол са регистрирали над 44 хиляди касови бележки.

Да участва в Лотарията на Националната агенция за приходите може всеки, навършил 14 години, който има профил в сайта www.kasovbon.bg и е регистрирал валидни касови бележки, издадени след 16 ноември 2015 г. включително. Няма ограничения за вида на покупката, нито изискване за минимална и максимална стойност. Касовите бележки могат да се регистрират по три начина – чрез сайта на лотарията, чрез мобилно приложение на НАП и чрез телефона на Агенцията 0700 18 700.

От НАП напомнят, че е много важно хората да пазят касовите си бележки до края на играта, защото ще получават наградите си срещу тях. Всички търговци, издали печелившите касови бележки се проверяват, уточняват още от приходното ведомство.

 

About the Author :