Карун Джонсън от „Ямбол” наказан за три мача

???????????????????????????????Дисциплинарно административният съвет към НБЛ се събра днес на поредното си заседание. На него най-тежко наказание, както и се очакваше, отнесе крилото-център на баскетболния „Ямбол” Карун Джонсън.
Американецът е наказан за три срещи и общо с глоба от 1950 лева. Лишени от състезателни права за един мач са петима състезатели на нашия отбор – капитанът Станислав Говедаров, Иван Тенев, Евгени Иванов, Милен Костов, Стойо Чолаков. Дисциплинарно административния съвет към Националната баскетболна лига наложи санкциите на Джонсън, заради удряне на състезател, и заради заплахи за физическа саморазправа със старши съдията, който бил и напсуван от тъмнокожия американец. Така е описал събитията в залата на Ботевград дежурният представител Желчо Генов в доклада си.
Другите ни петима баскетболисти гърмят поради факта, че са навлезли от резервната скамейка на терена, въпреки че те са опитали да предотвратят по-тежки последствия, при настъпилата в „Арена Ботевград” нагорещена атмосфера.
Иван Лилов, един от асовете на домакините от „Балкан”, е наказан да не играе в един мач, заради опит за саморазправа с Карун Джонсън и глоба от 700 лева.
Тази събота „Ямбол” приема в зала „Диана” тима на Самоков, за срещата ще бъдат картотекирани юноши, за да не е „Ямбол” само с петима баскетболисти.

About the Author :