Карон Джонсън № 1 за „Ямбол”

Карон снимкаАмериканският тъмнокож баскетболист на „Ямбол” Карон Джонсън направи първия си много силен мач с екипа на жълто-сините. В срещата с „Балкан” миналата събота 204 сантиметровото тежко крило, който игра и като център, се развихри през третата четвърт и наниза в нея 13 точки. Именно Джонсън даде живот на „Ямбол” и той почна да топи аванса на Ботевград, за да го сведе само до 4 т.

Мощният американец бе в игра 30 минути и през второто полувреме компенсира бледите си изяви от първата и втората четвъртини когато бе повече статист.

В крайна сметка Карон Джонсън завърши с гросмайсторските 25 точки, като бе страхотен от зоната за две точки – от 13 опита 10 бяха успешни. Той постигна и най-добрият коефициент на полезно действие в състава на „Ямбол”- 21 пункта, толкова колкото и хърватското леко крило Тони Бърнас, завърнал се след травма.

За „Балкан”, играл на практика само с шестима баскетболисти, пак много силни бяха периферните състезатели, които и решиха мача в полза на „зеления” клуб. Страхотен шести играч бе Мартин Маринов, отбелязал 24 точки. Този номер на крилото не е от вчера, в зала „Диана” той постигна коефициент на полезно действие от 26 пункта и логично стана играчът на двубоя. Мартин наниза от Безистена пет от деветте си изстрела, а за 2 точки бе стопроцентов – 4/4.

Другите резерви на „Балкан” бяха на терена символично време – Тенчо Тенчев имаше 4 минути, Маринчешки – 5, Ваклинов – 3  и „тапата” Николай Маринов също 3 минути, така че този път „Ямбол” загуби без намесата на дълга и равностойна скамейка.

About the Author :