Капитанът на „Ямбол” отнесе глоба

Govedarov_Cholakov_VarbanovСтанислав Говедаров отнесе глоба от сто лева, заради получено персонално техническо нарушение по време на срещата между „Балкан”/Ботевград/ и „Ямбол”, изиграна в 16-ия кръг от първенството на Лигата в залата на „зелените”.

Въпреки хубавата и скъпа селекция на „Балкан”, при гостуването си на лидера в шампионата нашият състав се представи достойно, нещо, което в никакъв случай не може да се каже за домакинския мач срещу „Академик”/София/ миналия петък, 2 февруари.

В този мъчителен за ямболската публика двубой, именно 37-годишният капитан на жълто-сините Станислав Говедаров стана причина все пак нашият състав да избегне поражението. Гардът не се примири нито за миг с трудно вървящия мач, преминал през осем равенства и в който на няколко пъти съвсем младите баскетболисти на „Академик”/София/ излизаха напред в резултата.

Капитанът съумя да „зарази” с духа си единия от американците в състава на нашия клуб – Алан Арнет. Легионерът наниза рекордните за сезона 33 точки  и постигна коефициент на полезно действие от 45 пункта, което го направи най-полезния баскетболист на 17-ия кръг.

About the Author :