Капитанът Говедаров пропусна мача в Ботевград заради травма, готов е за Варна

DSC03436Станислав Говедаров, дълголетният капитан на баскетболния „Ямбол”, пропусна гостуването на Балкан”, заради  не напълно излекувана травма. Контузията гардът получил по време на домакинството ни на пловдивския „Академик” и една седмица се наложило да пропусне тренировките.

Треньорът Петър Петров реши да не го използва в Ботевград, макар двубоят да бе доста напечен, като прецени, че Говедаров ще е много по-нужен за гостуването на „Черно море Тича” тази седмица. За да избегне „Ямбол” сблъсък с шампиона „Лукойл-Академик” в плейофите, трябва да победи на всяка цена край морето, тъй като поетият наскоро от Дарин Великов тим има повече победи в директните двубои.

До преди две години капитанът Говедаров бе известен освен с класата си и голямото си сърце и с факта, че не го ловят травми. След навършването на 35 години гардът обаче все по-често почна да влиза в лазарета. Той не е загубил формата си, но вече треньорът го ползва по-умерено, за да продължи и по-дълго да радва публиката на жълто-сините.

Освен успех над Варна, нашите задължително трябва да бият в последния си мач от редовния сезон и „Левски 2014”, който ще гостува в зала „Диана”.

About the Author :

Leave a reply