Капацитетът на болничните заведения в Ямболско за лечение на Ковид 19 е зает на 41 %

Ямбол, 4.11.2020 г.

Капацитетът  на болничните заведения в Ямболско за лечение Ковид 19 е зает на 41 %, показва справка на РЗИ към 10 часа тази сутрин. Данните за заетите болнични легла вече се подават сутрин и вечер, за да са по-актуални.

В МБАЛ „Св. Пантелеймон“ в Ямбол са заети 36 легла за лечение на пациенти с Ковид 19 без усложнения и 3 в Ковид – реанимация. Болните са клиника за коронавирус, но някои от тях все още очакват положителни проби от PSR – тестове. Капацитетът на лечебното заведение е 74 легла за пациенти без усложнения и 9 интензивни легла.

В частната болница МБАЛ „Св. Йоан Рилски“ – Ямбол са настанени 6 пациенти без усложнения при  капацитет от 9 легла.

В МБАЛ „Св. Иван Рилски“ – Елхово, където се лекуват пневмонии, причинени от Ковид 19, има настанен един пациент, при капацитет от 15 легла.

В СБАЛ по кардиология все още няма пациент с Ковид 19, но определената за това стая с 4 легла е само за пациенти на болницата, при които е установен и Ковид 19, за да не се преместват в друго лечебно заведение.

На този етап в Ямболска област все още има свободен капацитет, но ситуацията е много динамична и непрекъснато се променя.

About the Author :

Leave a reply