Каньо Канев: Искам отстраняването на кмета Георги Славов

DSC03049„Аз никога няма да му се извиня на този кмет, напротив, аз искам неговото отстраняване. По възможност да бъде арестуван и сложен точно там, където му е мястото”, това заяви Каньо Канев в съдебната зала на Ямболски районен съд, където днес – 4 октомври, се гледа частното наказателно дело за клевета и обида, заведено срещу него от кмета на Ямбол Георги Славов.

„Аз никога не бих дръзнал да се извиня на Георги Славов, напротив с удоволствие казвам, че е крадец. Аз изпитвам едно унижение от този човек, той управлява нашите средства, в частност моите средства. Според него аз нямам право да му потърся гражданска отговорност за щетите, които той нанася на града, за всички кощунства, които прави в интерес единствено на джоба си” каза още Каньо Канев и допълни: „Аз съм на 64 г., имам 45 г. трудов стаж, водя се автор на 4 деца, никога в живота си не съм бил обвиняван в кражба или в лъжа, защото съм си изпълнявал съвестно задълженията като гражданин. Бил съм свидетел по неговите дела, изпълнявал съм си съвестно гражданския дълг, а сега съм обвиняем, като че ли аз съм крадецът, а не той. Това за мен е изключително тежка морална щета, която той ми нанася”.

От съдебната трибуна Каньо Канев заяви: „Като гражданин имам право да изисквам от който и да е ръководител на град Ямбол да спазва законите и ангажиментите към нас данъкоплатците, защото на тези хора ние не им подаряваме града, ние им го предоставяме да го ръководят.”

Пред съда той изрази и надежда: „Много се надявам, че някой някога ще обърне внимание на този човек, хайде арестувайте го, какво ви пречи толкова, че всички му сервилничат. В полицията вдигат ръце и казват, че така им нареждат, но това не е отговор.  Ние пък трябва да мълчим, защото ще ни осъдят, ако се разприказваме”.

Преди тази пламенна реч Каньо Канев се аргументира пред съда защо е нарекъл кмета крадец, като изброи наказателните дела, които са водени срещу Георги Славов  и по някои от които той имаше и осъдителни присъди на първите две инстанции. Освен за водопроводното дело, за общинския бюлетин, за Комуналуниверс, за ремонтана зала „Диана”, за ремонта на ромски улици и за отпадъците от събарянето на блок 20, Коньо Канев изтъкна и други прегрешения на кмета, които според него му дават основание да го нарича така.

Проектите за Безистена, за центъра, където за 35 осветителни стълба са дадени 650 хил. лв., а цялото улично осветление на Ямбол при Николина Хаджигеоргиева е струвало 400 000 лв., за гласуваните 250 000 лв. за Безистена, които според Каньо Канев са отишли незнайно къде – „най-вероятно да надуят джоба на кмета и за депото. Каньо Канев обвини кмета и в срутване бизнеса на Ямбол, като посочи за примери съборения магазин на ул. „Търговска”, за който след това съдът се произнесе, че събарянето е незаконно. „Издайте една заповед този човек да го приберат някъде поне да не събаря бизнеса на хората, това е изключително уродливо поведение”, каза още Каньо Канев.

About the Author :