Кандидат-президентът генерал Румен Радев се срещна с граждани на Ямбол

DSC01837Кандидатът за президент от БСП генерал Румен Радев се срещна със създадения в Ямболска област комитет за негова подкрепа и с гражданите на Ямбол. Председател на създадения комитет е депутатът на БСП Атанас Мерджанов, а зам.-председател на комитета е полк. Иван Попгеоргиев – един от славните командири на авиационния полк в Ямбол и председател на Клуба на авиацията в Ямбол. Те представиха кандидат-президента пред останалите членове на комитета – кметове, народни представители, преподаватели, лекари, дейци на културата от областта, както и пред ямболската общественост. На срещата присъстваха депутатите от БСП Петър Кънев и Кирчо Карагьозов.

DSC01842Генерал Румен Радев изрази своето впечатление от широката обществена подкрепа на видни личности от Ямбол и областта. Той благодари на всички свои симпатизанти и допълни: „Това за мен е много задължаващо. Знаете, предстои ни едно много сериозно решение на 6 ноември. Това не са просто президентски избори. От тях зависи дали ще имаме пробив в статуквото, промяна на политическия модел и обединение на всички българи около национално значими цели”.

Кандидатът за президент на предстоящите избори призова за мобилизация на цялото гражданско общество за провеждането на честни избори и елиминиране на фалшификациите. „От тези фалшификации губещ е само един – българският народ”, допълни той. Относно съперниците в изборната надпревара генерал Радев сподели: „Когото и да определи премиерът Борисов като кандидат на ГЕРБ за тези избори, той ще бъде неговият аватар.

DSC01847Това че няма все още кандидат е обида за целия български народ и едно изключителна пренебрежително отношение. Сигналът е: „Каквото и да си мислите, каквото и да очаквате, ние ще решим кой да бъде той”.

В своето слово пред ямболлии ген. Радев сподели, че българското общество трябва да вземе важни решения, които вече чукат на вратата. Той сподели своите впечатления от срещите с избиратели, като отбеляза желанието на българския народ за промяна и едно по-добро бъдеще. „Едно е ясно – България е в криза – криза на ценностите и криза на управлението и трябва решителна промяна”, каза още той. Като първоизточник на проблемите в страната генерал Радев посочи срастването на една партия с държавата и допълни: „Една личност контролира напълно и законодателната, и изпълнителната власт, а има своето влияние и в правосъдието. И когато по конституция единственият възможен коректив – президентът, е назначен от същата личност, то кой да бъде тогава коректив?”

Сред приоритетите си като държавен глава Румен Радев нареди свикване на Консултативния съвет по национална сигурност за разглеждане на всички неотложни рискове за националната сигурност и предприемане на далновидни дългосрочни действия. Като акценти в програмата си той отбеляза балансираната външна политика, основана на националните интереси, обединяването на нацията, изграждането на приятелски и партньорски отношения в международен план, както и незаемането на двойствени и смешни позиции спрямо Русия.

About the Author :

Leave a reply