Кандидатите за народни представители от БСП за България обявиха инициатива за първокласниците в Ямбол

Кандидатите за народни представители от БСП за България в Ямбол решиха да не отпечатват предизборни плакати на листата си. Със спестените средства те ще отпечатат ученически тетрадки за първокласниците в областта. Всеки ученик, прекрачил за пръв път училищния праг, ще получи тетрадка, на чиято корица ще бъдат изобразени личности от Ямбол и областта, които са оставили следа в обществения живот, придружени с кратки биографични данни за тях.
„Това е не само принос към опазването на околната среда, но и желание да допринесем за патриотичното възпитание на учениците и да ги насърчим да познават и уважават предците си“, коментира водачът на листата с номер 28 Кристиан Вигенин. „Чрез тях се надяваме да стигнем и до техните родители. С помощта на историци и музейни работници сме подбрали списък с имена, а самите личности ще бъдат избрани след гласуване в Интернет, допълни той.
Самото гласуване ще бъде обявено тази седмица и ще продължи до Деня на независимостта 22.09. Тетрадките ще бъдат подарени непосредствено след изборите, за да не бъде атакувана инициативата като предизборна пропаганда

Купуването и продаването на гласове е престъпление

About the Author :