Кампания за подпомагане на деца, пострадали при пътни инциденти

B4KОт 5 август до 31 октомври 2019г.  ще се проведе Втората национална благотворителна кампания  „Бъди с нас! Заедно можем повече!“  за набиране на средства за подпомагане на деца, пострадали при пътни инциденти, съобщават от БЧК-Ямбол. Организатор на кампанията е БЧК в партньорство с членове на Фонд за деца, пострадали при пътнотранспортни произшествия. Цели на кампанията са:

  • насочване вниманието на обществеността към проблема с пътната безопасност и с нарастващия брой  пътни произшествия;
  • превенция на детския пътен травматизъм;
  • популяризиране на Националния дарителски фонда на БЧК за подкрепа на деца, жертви на пътни инциденти;
  • набиране на финансови средства за подпомагане лечението на деца, пострадали при ПТП. Изпращане на SMS на кратък номер 1255, с всеки изпратен SMS гражданите стават дарители на 1 лв. за благородната кауза-за  абонати на трите мобилни оператори.

Партньори на кампанията са: МВР „Пътна полиция“, Министерство на здравеопазването, Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията, Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“, Съюз на българските автомобилисти, Националното сдружение на автобусните превозвачи в България, ЗК „Лев Инс“ АД, БНТ, БНР, Метромедиа, „Метрополитен“ ЕАД, „Кресли адвъртайзинг“.

Областен Секретариат на БЧК – Ямбол

 

About the Author :

Leave a reply